Správy

Divy legendárneho kúpaliska: 5 ZÁHAD okolo prešovskej Delne, ktoré sa ťažko vysvetľujú

Delňa je známa aj tým, že sa ju nekonečne veľakrát pokúšali revitalizovať. Úprimne, na prvý pohľad to akosi nevidno.

Ilustračný obrázok k článku Divy legendárneho kúpaliska: 5 ZÁHAD okolo prešovskej Delne, ktoré sa ťažko vysvetľujú
6
Galéria

Niektoré lokality v Prešove sú plné záhad. Napríklad taká legendárna prešovská Delňa. Spísali sme hneď 5 bodov, ktoré je ťažko pochopiť.

Nepriechodný chodník

Cestou na Delňu sa môžete vybrať hoci aj piatimi spôsobmi. Pešo, na bicykli, autom, autobusom, prípadne taxíkom. Ak si však vyberiete cestu na bicykli, alebo pešo a idete po chodníku, v jednom momente natrafíte na jeho maximálnu nepriechodnosť. Poradíte nám, ako sa cez túto húštinu dostať, ak nechceme vstúpiť na vozovku?

Mokro na ceste

Hneď na to si môžete všimnúť záhadu číslo dva. Na ceste je často z nevysvetliteľných príčin mokro, hoci praží slnko a je leto. Čosi cez prasknuté múry už roky rokúce vyteká a hromadí sa to na rozbitej ceste. Výtlk tomu dodáva punc originality; ak tam niekto treskne pneumatikou, okoloidúceho môže parádne oprskať. Aby to teda nebolo len také obyčajné bez efektu.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Sucho na ploche

Letná sezóna sa začína, vonku už prakticky pražia dvadsaťpäťky. Delňa je však vypustená a namiesto plaveckého zážitku môžete tak akurát spomínať na zimné mesiace, keď bola napustená. Nevadí, veď horúčavy azda možno niekedy na prelome septembra/októbra ešte prídu.

Vstup zdarma, či?

Dlho sa menil aj režim vstupného. Boli časy, keď ste cez bránu bez vstupného neprešli vôbec, aktuálne v júni je vstup zdarma. Počas plnej sezóny sa zrejme opäť vstupné zavedie, takže máme na výber, či sa na Delňu vyberiete už teraz aspoň na opaľovanie, alebo neskôr pri napustenej nádrži, no s odľahčenou peňaženkou.

Nové správy máme aj z východu:

Nekonečné revitalizácie

Delňa je známa tým, že sa ju nekonečne veľakrát pokúšali revitalizovať. Úprimne, na prvý pohľad to príliš nevidno. Toaleta a sprchy síce fungujú, ale to fungovali aj v minulosti. Stánky s občerstvením naopak; vtedy boli a v poslednom čase sa rozbiehajú ťažko, ak vôbec. Občas je pokosené, občas ani nie. A modrý tobogán fungoval naposledy asi vtedy, keď sme zaň platili ešte československými korunami. Tak kde sú tie vynovenia?!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy z Prešova a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM