Správy

Vnútroblok na Hviezdoslavovej a Štefánikovej vyzerá ÚPLNE inak: Zmena bije do očí, FOTO

Na detskom ihrisku môžu deti nájsť dvojitú reťazovú hojdačku, kolotoč so sedadlami, dve veže so šmykľavkou, mostom a lezecký balvan.

Ilustračný obrázok k článku Vnútroblok na Hviezdoslavovej a Štefánikovej vyzerá ÚPLNE inak: Zmena bije do očí, FOTO
5
Galéria

Vnútroblok na rohu ulíc Hviezdoslavova – Štefánikova prešiel výraznou zmenou a po revitalizácii sa stal príjemnou oddychovou zónou. Prešov Dnes 24 o tom informovala tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Mnoho možností

„Premena vnútrobloku na krajší, bezpečnejší a hlavne zelenší priestor ponúka Prešovčanom mnoho možností na trávenie voľného času a verím, že to budú postupne s ustupujúcimi opatreniami aj radi využívať," uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

„Vo vnútrobloku bola vysadená zeleň na ploche cca 4,5-tisíc metrov štvorcových. Vysadené boli stromy, kry a rastliny. Pribudli tiež fitness prvky pre športovcov a detské ihrisko pre najmenších,“ konkretizovala ďalej Šitárová.

Lezecký balvan

Na detskom ihrisku môžu deti nájsť dvojitú reťazovú hojdačku, kolotoč so sedadlami, dve veže so šmykľavkou a mostom a tiež aj lezecký balvan.

„Na základe zrealizovaného verejného obstarávania boli stavebné práce zazmluvnené vo výške 164 073,96 eur,“ doplnila Šitárová.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

„Projekt bol podporený v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu, ku ktorému bola uzatvorená zmluva o poskytnutí nenávratného finančného príspevku vo výške 197 929,37 eur, z toho podpora z fondu EÚ 177 094,70 eur. Mesto Prešov sa na revitalizácii vnútrobloku podieľa 5% spolufinancova­ním,“ uzavrela Šitárová.

Viac záberov z miesta nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Objektívom: Ďalšia lokalita v Prešove je oveľa krajšia
5
Galéria

Nové správy máme aj z východu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM