Ľubomír Hudačko Rôzne

Dezolátny stav Námestia mieru v Prešove: Financie na to podľa primátorky sú, ale...

V Prešove by sa mohlo opraviť mnoho úsekov, do očí bije najmä dezolátny stav Námestia mieru. Hoci na to podľa primátorky financie sú, je tu zásadné ale.

Ilustračný obrázok k článku Dezolátny stav Námestia mieru v Prešove: Financie na to podľa primátorky sú, ale...
9
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Centrum Prešova disponuje nevyhovujúcom stavom, ak teda hovoríme napríklad o Námestí mieru. Hoci tam má sídlo Prešovský samosprávny kraj aj krajský úrad, je to jedno z najškaredších kútov mesta.

Azda niet Prešovčana, ktorý by nebol za skrášlenie tohto prostredia a dokonca na opravu by podľa primátorky Andrey Turčanovej boli aj peniaze. Napriek tomu je tu zásadné ale, ktoré situáciu nepohne ďalej. „Oprava Námestia mieru bola našou prioritou, s ktorou sa poslanci v zastupiteľstve nestotožnili. Financie na to sú, hospodárime s prebytkom. Namiesto toho uprednostnili kúpu súkromného domu, ktorý mesto nepotrebuje,“ uviedla hlava mesta na margo výsledku k tejto téme na ostatnom mestskom zastupiteľstve.

Práve tam prišlo k nezhode, problémom je teda podľa primátorky hlasovanie zastupiteľstva. Kompletná úprava lavičiek a dlažby mala by pritom vyšla na 63 000 eur, ale poslanci to neodsúhlasili. Odkúpenie domu na Solivare pre potreby škôlky za 100 000 eur však už prešlo. „V oblasti na Solivare je v našich mestských školách 118 detí z okolitých obcí. Pre tieto deti máme kupovať dom a opraviť ho z daní Prešovčanov? Nech nám ho kúpia obce, ak ho potrebujeme pre ich deti,“ zakončila primátorka svoje stanovisko k tejto téme.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Mesto neskrášľuje, skôr naopak: Námestie mieru v Prešove odpudzuje
9
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM