Správy

Delňa je podľa primátorky pripravená na leto: Ako to na mieste vyzerá? VIDEO

V čase našej návštevy bolo kúpalisko plné ľudí, opaľovanie využili stovky návštevníkov. Niektorí to skúsili dokonca aj vo vode a našli sa aj nedostatky.

Zdroj: Dnes24.sk

Areál prírodného kúpaliska Delňa je pripravený a plocha na kúpanie je plná vody – takouto informáciou Prešovčanov prekvapila primátorka Andrea Turčanová na sociálnej sieti.

Veľmi dobrá kvalita

„Už máme aj výsledky rozboru vzoriek vody z akreditovaného laboratória, ktoré potvrdili, že kvalita vody je veľmi dobrá,“ uviedla k téme nekonečných debát o tom, či je priestor vhodný na kúpanie, alebo nie.

Polemiky sa o tom vedú roky. Prešovčania sa preto areálu väčšinou museli vyhýbať, alebo to skúsiť len na vlastné riziko.

„My sem s kamarátmi chodíme každý rok aspoň sa opaľovať. Raz je to tu spoplatnené, inokedy nie. Stále sa vraví o tom, že ako Delňu zveľadia, ale žeby sa to aj viditeľne naozaj vykonalo, to sa povedať nedá. Nevidím tu uskutočnené nejaké zásadné zmeny počas 4–5 rokov dozadu. Bežný návštevník si to nevšimne,“ povedal svoj názor Prešovčan Pavol.

Bezplatný vstup

„Kúpalisko oficiálne otvoríme v priebehu týždňa, areál však môžete bezplatne navštíviť už teraz,“ doplnila dobrú správu primátorka. Platiť tak teraz nemusí nikto ani cent.

V čase našej návštevy bolo kúpalisko plné ľudí, opaľovanie využili stovky návštevníkov. Niektorí to skúsili dokonca aj vo vode.

„Tú vodu by som ešte neriskovala, nikde som oficiálne nevidela povolenie na kúpanie. Odrádza má tá niekoľkoročná povesť kvality vody, no už by sa s tým mohlo niečo robiť,“ pridala svoj pohľad Lenka.

K dispozícii boli aj niektoré občerstvovacie stánky. Preliezačky pre deti a plážové ihrisko sú samozrejmosťou. Dobrou správou sú toalety a sprchy v prijateľnom stave, priestor však nebol pokosený na všetkých miestach Delne.

Ale to, ako vlastne areál Delne dnes vyzerá si už môžete pozrieť v priloženej fotogalérii a na videu.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Delňa vie prilákať na pohodu pri vode stovky ľudí
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM