Správy

Dá sa ňou už prejsť bez obmedzení: V Prešove ukončili rekonštrukciu známej križovatky

Rekonštrukcia križovatky ulíc Arm. gen. L. Svobodu – Pod Táborom a Jurkovičova v Prešove je ukončená. Šoféri ňou tak už môžu prejsť bez dopravných obmedzení.

Ilustračný obrázok k článku Dá sa ňou už prejsť bez obmedzení: V Prešove ukončili rekonštrukciu známej križovatky
5
Galéria

„Teší ma, že sa postupnými krokmi zlepšuje dopravná situácia v meste, najmä v lokalitách, kde je mimoriadne zhustená premávka. Verím, že rekonštrukcia tejto križovatky bude viesť k vyššej bezpečnosti nielen pre vodičov, ale aj pre chodcov a cyklistov,“ uviedol viceprimátor Prešova Vladimír Feľbaba.

Doplnený pruh

V rámci tejto rekonštrukcie sa doplnil samostatný pruh pre odbočenie vľavo a opravili sa aj jednotlivé komunikácie. Radnica informovala, že pribudla cestná svetelná signalizácia, ktorá umožnila plynulejšie, prehľadnejšie, no najmä bezpečnejšie odbočovanie vozidiel z hlavnej do vedľajších ulíc a naopak. „Priechod pre chodcov a cyklistov je vďaka tejto svetelnej signalizácii takisto oveľa bezpečnejší,“ doplnila.

Nové parkovacie miesta

Rekonštrukciu križovatky podľa slov magistrátu ocenili aj rodičia, ktorí vozia svoje deti do Základnej školy na Šrobárovej ulici. „Pre zvýšený pohyb vozidiel bolo totiž pre nich odbočovanie často komplikované a nebezpečné,“ dodala radnica.

Nezabudlo sa ani na parkoviská. V tejto lokalite pribudlo celkom 37 nových parkovacích miest, z toho 7 pred areálom ZŠ Šrobárova. Pribudli tiež chodníky pre vyššiu bezpečnosť a rozšírilo sa aj verejné osvetlenie.

„Rekonštrukcia zahŕňala aj vytvorenie mini okružnej križovatky v mieste jestvujúcej križovatky ulíc Jurkovičova a Šrobárova pre lepšie otáčanie osobných áut,“ uviedol prešovský magistrát.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť zábery priamo z miesta.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Križovatka na Sekčove prešla rekonštrukciou: Takto to na mieste teraz vyzerá
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM