Správy

Čoskoro sa už budeme môcť po Jarkovej ulici prejsť: Jej obnova už finišuje, FOTO

Prešovčania si onedlho budú môcť vychutnať prechádzku po modernejšej ulici v historickom centre mesta. Dodávateľ na Jarkovej už nepredpokladá zdržanie.

Ilustračný obrázok k článku Čoskoro sa už budeme môcť po Jarkovej ulici prejsť: Jej obnova už finišuje, FOTO
8
Galéria

Stavebné práce na obnove Jarkovej ulice sú po zimnej prestávke v plnom prúde. Mesto Prešov o tom informuje na svojej webstránke.

Nové osvetlenie

Práce postupujú podľa odsúhlaseného harmonogramu prác.

Chodník na východnej strane doplnilo nové verejné osvetlenie, uložené sú aj podkladové vrstvy vozovky a v týchto dňoch pracovníci ukladajú už aj čadičové kocky.

„Práce sú v plnom prúde aj na západnej strane ulice, kde sa pracuje na chodníku a realizuje sa príprava na verejné osvetlenie. Pracuje sa aj na ulici Pod Hradbami a v úseku k hotelu. V súčasnosti zostáva uložiť odvodňovacie žľaby, zrealizovať napojenie do dažďovej kanalizácie a uložiť porfýrovú dlažbu,“ vymenovala aktuálne práce tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová. Práce podľa slov Šitárovej napredujú, nezastavili sa ani počas zimného obdobia.

V prvej polovici roka

Zrealizovaná bola príprava skládky pre prebytočnú zeminu a jej vývoz, dodaný bol aj materiál na uloženie chodníka a cesty.

Počas zimy sa v dielňach pripravovali materiály pre obloženie schodísk budovy mestského úradu a ostatných detailov k budovám, aby bolo po ústupe mrazov možné dokončiť všetky začaté práce.

„Pri súčasnom stave rozpracovanosti dodávateľ nepredpokladá zdržanie a Prešovčania sa tak ešte v prvej polovici tohto roka prejdú po vynovenej Jarkovej ulici v historickom centre mesta,“ doplnila potešujúcu správu Šitárová.

Vo fotogalérii nájdete aj ďalšie zábery z postupu prác na Jarkovej ulici.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Obrazom: Finiš prác na Jarkovej ulici v Prešove
8
Galéria

Správy z Prešova

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM