Ľubomír Hudačko Kultúra

Čo môžete zažiť v Prešove počas jedného týždňa: Naše tipy v jednej kocke

Odštartoval ďalší májový týždeň. Ak aj vy rozmýšľate ho netráviť iba doma, ale v pláne máte aj vybehnúť von vyvetrať si hlavu, prinášame vám špeciálny prehľad. Čo zaujímavé môžete zažiť v Prešove počas nasledujúcich dní? Tu sú naše tipy...

Ilustračný obrázok k článku Čo môžete zažiť v Prešove počas jedného týždňa: Naše tipy v jednej kocke
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Zlatý kľúčik

10. mája 9:30 – 11:30 v DAD

Buratino, hlavný hrdina rozprávky Alexeja Tolstého Zlatý kľúčik alebo Buratinove dobrodružstvá, je nezbedná, neposlušná a nekonečne zvedavá, ale napriek tomu sympatická drevená bábka s dlhým nosom, ktorý akoby bol predurčený, aby ho jeho majiteľ strkal, kam netreba.

Finále volejbalovej extraligy

11. mája od 17.00 v v pre­šovskej športovej hale

Obhajcovia titulu z Prešova to vo finále s Nitrou na začiatku najprv poriadne rozbalili, ale potom ukázal svoju silu aj súper. VK Mirad si však vynútil rozhodujúci, siedmy zápas. V ňom budú potrebovať kus šťastia, pevné nervy a hlavne vašu podporu. Príďte podporiť obhajcov titulu so šancou vychutnať si majstrovské oslavy našich.

Všetko najlepšie!

11. mája 18:30 – 20:45 v DJZ

Ray Cooney patrí bezpochyby medzi najslávnejších a najúspešnejších súčasných autorov bláznivých divadelných komédií patriacich do rodiny ľahšieho bulváru. Cooneyho komédie nešuštia papierom, vytvoril ich herec pre svojich kolegov, no predovšetkým pre divákov hľadajúcich v divadle zábavu a oddych.

Iuvenilis cithara

11. mája 19:00 – 20:30 v PKO

5. ročník projektu na podporu slovenských študentov v hre na klasickej gitare Účinkujú:Rastislav Sumega konzervatórium Bratislava, Dávid Bilek konzervatórium Banská Bystrica, Karol Samuelčík HTF VŠMU Bratislava.

Orchester „Warchalovci“

12. mája 19:00 – 20:30 v Evanjelickom kostole sv. Trojice

Artis, o.z. vás pozýva na koncert Slovenského komorného orchestra „Warchalovci“. Program: Mozart, Dvořák, Martinček, Petrík, Szeghy.

Mike Parker's Trio

13. mája 20:30 – 22:00 v Christianii

Mike Parker bol newyorský chlapec, zaujímajúci sa o rock a funk, ktorého otec nabádal k počúvaniu Mozartových opier a Mahlerových symfónií. Všetky minulé vplyvy ho sformovali do podoby zrelého jazzového hudobníka hrajúceho na base.

Objavovanie Prešova

14. mája 10:00 – 12:00 pri Mestskom informačnom centre

Objavovanie Prešova patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia. Téma: Nočné objavovanie františkánov.

Majáles v Ekoparku

14. mája 14:00 – 17:00 v Ekoparku Holá Hora

Slávnostné otvorenie sezóny v Ekoparku. Jarné piknikovanie, krst susedskej knižnice, ekohry, kreatívne dielne, sokoliari, detský majáles, podaj ďalej zelovoc.

Whales and This Lake

14. mája 21:00 – 22:30 vo Wave Club

Nórska elektro „whale“ popová skupina prvýkrát na Slovensku! V ich tvorbe počuť Naked and famous alebo Klaxons. Zároveň cítite prítomnosť fjordov, veľrýb a nórskej mrazivosti, čo znie vcelku brilantne. Afterparty: dj Surreal Alternatiwave.

Ako psíček a mačička

15. mája 16:00 – 17:00 v Kultúrnom dome na Solivare

Príbeh ponúka detskému divákovi originálne, moderné príbehy budujúce na etických princípoch ľudovej slovesnosti. Prináša hravé nápady, situácie, v ktorých sa nenásilne dieťa konfrontuje s dôležitými ľudskými charakterovými hodnotami.

Môže vás zaujímať:

Neďaleko Prešova má vyrásť nový akvapark: Letné bazény aj kryté kúpalisko s celoročnou prevádzkou!

Nie sú absolventmi vysokých škôl umeleckého smeru: V prešovskej Caraffovej väznici napriek tomu majú výstavu!

Prešovčan Peter Nagy priznal: Som introvert, ktorý sám seba prerobil na extroverta

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM