Ľubomír Hudačko Šport

ČIERNA sezóna športovcov: Prešovčania prehrali v hokeji, volejbale, hádzanej aj futbale!

Rarita, aká nemá obdoby. Jedno mesto zaznamenalo na konci neúspešné výsledky až v 4 rôznych športoch. Stalo sa to práve Prešovu.

Ilustračný obrázok k článku ČIERNA sezóna športovcov: Prešovčania prehrali v hokeji, volejbale, hádzanej aj futbale!
Zdroj: TASR/Veronika Mihalíková, Tatran Prešov, TASR/Ján Krošlák

Hokejisti vypadli

Ako prví nezvládli záver sezóny hokejisti. HC 21 Prešov sa po sérii zlých výsledkov prepadol na posledné miesto a Liptovský Mikuláš už nedokázal predbehnúť.

Za všetko hovorí prehra z 5:1 na 5:6 práve proti Liptákom. Nič iné ako zostup tak ani nemohol nastať a čo bude s prešovským hokejom ďalej je viac ako otázne.

Volejbalisti s nulou

Našiel sa aj prešovský tím, ktorý v sezóne síce potešil ziskom Slovenského pohára, ale pre zmenu padol vo finále play off. Volejbalisti si zahrali o zlato s VKP Bratislava, lenže nevyhrali ani jeden zápas.

Padli vo všetkých štyroch dueloch, čo bolo popri vyšších ambíciách a zisku pohára iste sklamaním.

Hádzanársky šok

Do finále sa dostali aj prešovskí hádzanári, pri všetkej úcte k súperom je to však 17. rok po sebe už samozrejmosťou. O to viac bolia šokujúco nezvládnuté zápasy s Považskou Bystricou.

U súpera zelenobieli nevyhrali ani raz, problémy mali aj doma, keď rozhodovali až sedmičky. Tatran tak nevyhral titul po neuveriteľných 17 rokoch nadvlády.

Futbalová záhada

To, čo predvádzali futbalisti Tatrana Prešov v uplynulej sezóne sa zapíše do histórie. Hráči ťahali 13-zápasovú sériu výhier za sebou, dlho trónili na 1. mieste a hovorilo sa o postupe.

Všetko skazili záverečné zápasy s Považskou Bystricou (už zase), Dolným Kubínom, Račou či Púchovom.

Koňare akoby nechceli postúpiť. 125. výročie založenia klubu oslávili domácou výhrou v baráži proti Zlatým Moravciam, ale napriek tomu v odvete sklamali fanúšikov prehrou 3:0. Ostávajú tak v II. lige a k tomu stále aj bez štadióna.

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM