Ľubomír Hudačko Správy

Cez Bajkalskú v Prešove onedlho neprejdeme: Chystá sa úplna uzávierka, obmedzenia aj v MHD!

Bajkalská ulica bude onedlho na istý čas uzavretá. Povolenie na úplnú uzávierku tejto komunikácie je vydané kvôli rekonštrukcii železničného priecestia, premávka bude vedená po obchádzkovej trase. Obmezenia budú platiť aj pre linky MHD.

Ilustračný obrázok k článku Cez Bajkalskú v Prešove onedlho neprejdeme: Chystá sa úplna uzávierka, obmedzenia aj v MHD!
Zdroj: Dnes24.sk

Na Bajkalskej ulici v Prešov dôjde k rekonštrukcii chráneného železničného priecestia, ktoré je v súčasnosti značne opotrebované a jeho technický stav si spolu s prahovou vpusťou vyžiadal obnovu. Počas rekonštrukcie budú presmerovaní chodci po zriadenom bezpečnom priechode cez priecestie.

Dlhodobá uzávierka

„V tejto súvislosti vydalo mesto Prešov ako príslušný cestný správny orgán povolenie na úplnú dlhodobú uzávierku na ulici Bajkalskej v úseku od križovatky so Sabinovskou ulicou po most cez Torysu v dĺžke prbližne 80 metrov a to v termíne od 3. do 9. augusta 2015,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Práce sa uskutočnia v dvoch fázach, do 5. augusta budú práce na priecestí realizovať ŽSR, od 6. augusta budú práce pokračovať výmenou odvodňovacích žľabov – kanálov a následne obnovou povrchu vozovky miestnej komunikácie v réžii SaZUPC. Počas rekonštrukcie budú presmerovaní chodci po zriadenom bezpečnom priechode cez priecestie.

Obmedzenia sa dotknú aj liniek MHD

„V čase uzávierky nebude v prevádzke cestná svetelná signalizácia na križovatke Sabinovská – Bajkalská a Jánošíkova. V ranných a popoludňajších hodinách budú zabezpečené aj dopravné policajné hliadky pre prípadnú potrebu regulovania dopravy v tejto križovatke,“ pokračovala hovorkyňa.

Doprava bude usmernená dočasným dopravným značením s vyznačením obchádzkových trás. Zo Sabinovskej ulice budú vodiči usmernení na Mukačevskú ulicu a Prostějovskú. Opačným smerom z Bajkalskej ulice budú vodiči nasmerovaní na Prostějovskú ulicu a ďalej na Mukačevskú s pokračovaním na Sabinovskú.

Počas prác dôjde podľa Kmetóny Gazdovej k výluke traťovej koľaje, napätia trakčného vedenia a vypnutia trolejového vedenia MHD. „Dopravné obmedzenia sa tak dotknú aj liniek číslo 45, ktorá bude odklonená na Dúbravu a číslo 43 a N2, ktoré budú počas uzávierky presmerované po obchádzkovej trase,“ dodala hovorkyňa.

Čítajte tiež:

Hľadali riešenie, aby nemuseli rozkopať mesto: Zelená vlna v Prešove sa má spustiť už na jeseň!

Prešov chystá veľké odstraňovanie čiernych skládok a… Takto majú vytypované lokality vyzerať po novom

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM