Ľubomír Hudačko Správy

Cestujúci, dajte pozor: Pri Prešove opravujú koľaj a počas výluky vás čaká autobusová doprava

Oprava koľají pri Prešove má za následok nahradenia železničnej dopravy autobusovou. Cestujúci, pozrite si teda radšej vopred, ktorej lokality sa to týka a ako dlho bude výluka trvať.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci, dajte pozor: Pri Prešove opravujú koľaj a počas výluky vás čaká autobusová doprava
Zdroj: Dnes24.sk

Železnice od pondelka 13. júla opravujú geometrickú polohu koľaje medzi železničnými stanicami Veľký Šariš a Sabinov. Údržba trate plynie od 8:00 do 13:10 a výlukové práce potrvajú 2 dni. Počas výluky bude osobná železničná doprava nahradená autobusmi.

Podľa hovorkyne ŽSR Martiny Pavlikovej sa automatickou strojnou podbíjačkou opravuje geometrická poloha koľají v troch úsekoch, v celkovej dĺžke 850 metrov. V celom medzistaničnom úseku sa zároveň vykonáva aj kosenie trávnatého porastu. Výluka sa využije aj na opravu výhybky číslo 8 v ŽST Veľký Šariš. Na štyroch miestach, z toho sú 3 na tretej staničnej koľaji vo Veľkom Šariši, sa taktiež odstránia aj vnútorné chyby koľajníc zistené defektoskopiou.

Údržba trate je financovaná z vlastných zdrojov ŽSR, v predpokladanej výške približne 5 tisíc eur. Hovorkyňa ďalej uviedla, že počas výluky je obmedzená železničná osobná doprava medzi železničnými stanicami Veľký Šariš a Sabinovom. Tri páry osobných vlakov budú v tomto úseku odrieknuté a nahradené autobusovou dopravou. V tarifných bodoch Veľký Šariš a Sabinov budú autobusy NAD zastavovať pred staničnými budovami, v Šarišských Michaľanoch a Orkucanoch na zastávkach SAD. Zvýšte preto pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu.

Čítajte tiež:

Vrazili do nej 12 000 eur a zaručene poteší všetkých cestujúcich: Novinka na trati Prešov – Lipany!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM