Správy

Čaká ich dôležité rokovanie: Poslanci sa budú zaoberať kúpou akcií 1. FC Tatran

Kúpou akcií v obchodnej spoločnosti 1. FC Tatran sa budú zaoberať prešovskí mestskí poslanci. A na programe bude i záverečný účet mesta za rok 2019.

Ilustračný obrázok k článku Čaká ich dôležité rokovanie: Poslanci sa budú zaoberať kúpou akcií 1. FC Tatran
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci sa budú zaoberať aj všeobecne záväzným nariadením (VZN) o podmienkach poskytovania dotácií z rozpočtu na oblasti podporované mestom Prešov, ako aj VZN, ktoré sa týka trhovísk a príležitostných trhov.

Za 1 euro

Na programe majú i vyhodnotenie plnenia vecných úloh a ekonomických výsledkov mestskej príspevkovej organizácie PKO za rok 2019, ako aj obchodných spoločností s majetkovou účasťou mesta. Zaoberať sa budú i schválením majetkových prevodov.

Jedným z bodov, o ktorom budú poslanci rokovať, je kúpa akcií v obchodnej spoločnosti 1. FC Tatran.

„Keďže majiteľ klubu nebol rozhodnutý, či vôbec podá prihlášku do súťaže (3. ligy Východ), uskutočnilo sa stretnutie k otázke fungovania futbalu v meste, na ktorom pán Remeta povedal, že ponúka akcie klubu za jedno euro. Preto to teraz dávame do zastupiteľstva,“ uviedla primátorka Andrea Turčanová a dodala:

Komu ho odovzdať

„Ak to zastupiteľstvo schváli, hľadali by sme, komu by sme ho ďalej odovzdali alebo hľadali nejaký iný kapitál, pretože mestský rozpočet nie je stavaný na to, aby financoval profesionálne tímy, či už futbalové, hokejové alebo iné,“ uviedla primátorka Prešova .

Ďalšími bodmi, ktorými sa budú poslanci zaoberať, sú založenie Nadácie mesta Prešov, zmeny v komisiách mestského zastupiteľstva, žiadosť o nenávratný finančný príspevok pre projekt Bezpečný reštart či stav realizácie schválených investičných akcií mesta.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM