Kultúra

Bude to pre nich premiéra: Prešovská kapela Akustika vyrazí na koncertné turné

Kapela Akustika doteraz hrala len sólové klubové vystúpenia a na ucelené turné po kluboch doposiaľ nevyrazila. To sa však zmení a začína doma v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Bude to pre nich premiéra: Prešovská kapela Akustika vyrazí na koncertné turné
Zdroj: Akustika

Prešovská kapela Akustika vydala pred letom nový album Zastavme svet, ktorý na tunajšom námestí pokrstil Jožo Kubáni. Hudobníci absolvovali opäť leto plné festivalových vystúpení aj s pesničkami z aktuálnej nahrávky a teraz ich čaká klubové turné.

Spraviť lepší deň

V ôsmich slovenských a piatich českých mestách chcú svojim fanúšikom priblížiť atmosféru z leta, keď si spoločne užívali festivaly, slnko, dobú náladu a pohodu. Do svojho tour plánu zaradili mestá, kde už pred tým koncertovali a cítia podporu od fanúšikov a vedia, že sa potešia, ak im prídu opäť zahrať.

„Odkedy sme vydali album máme stále lepší a lepší deň – Better day a turné sa ponesie v duchu toho, ako nás fanúšikovia podporovali v lete na festivaloch, kde sme im náš nový album predstavili. To nás motivovalo zlepšiť im deň nielen v lete, kedy si každý užíva festivaly, koncerty a žíčo, ale hlavne im to priniesť k nim do rodného mesta. Chceme im spraviť lepší deň, preniesť ich na chvíľu do leta v rytme reggae a piesní Akustiky a pripomenúť im letnú pohodu,“ pozýva Peter Kovo Kovalčík.

Zdroj: YouTube.com

Akustika doteraz hrala len sólové klubové vystúpenia a na ucelené turné po kluboch doposiaľ nevyrazila. Napriek tomu zvláda ročne od svojho vzniku viac než štyridsať koncertov. Keďže ich v lete videli tisícky ľudí na festivaloch prevažne s novými pesničkami z albumu Zastavme svet doplnenými o tie, ktoré sú známejšie, pripravili si hudobníci aj niečo extra.

Priamo na pódiu

„Rozšírime program o nové skladby, ktoré sme pred tým naživo nehrali a pozvali sme si aj hostí. S niektorými chceme pripraviť úplne nové skladby. Nebudeme mať tých istých hostí v každom meste a niečo vznikne možno aj priamo na pódiu. Pozvali sme hosťujúcich DJov a Erika Šulca s jeho projektom Tribal Colours,“ dodáva líder kapely Pavol Kovaľ.

Zaujímavé je, že celý merchandise kapely je z ekologických materiálov, pretože ochrana prírody je pre členov kapely dôležitá. „Nie preto, že je to cool, ale preto, že sa snažíme žiť tak, aby sme neubližovali niečomu, odkiaľ sme. Všetko vyšlo z prírody, jedlo, oblečenie, bývanie, bez prírody by to nebolo, preto nás to trápi. Sú to naše témy, nad ktorými sa bežne, keď sa stretneme, zamýšľame a vytáča nás to, čo sa deje. Veľa toho nájdete v našich textoch," znie na záver stanovisko kapely.

Zastavme Svet Tour 2019

  • 11.1.2019 Prešov, Stromoradie + support: DJ APG, DJ Elnot
  • 12.1.2019 Košice, Tabačka Kulturfabrik + support: DJ Elnot
  • 25.1.2019 Banská Bystrica, Klub 77
  • 26.1.2019 Žilina, Smer Klub 77 – Music Bar
  • 8.2.2019 Tatranská Lomnica, Switch Club
  • 14.2.2019 Nitra, Music a Cafe + support: Erik Šulc & tribal Colours
  • 15.2.2019 Bra­tislava, Kulturák Klub + support: Erik Šulc & tribal Colours
  • 16.2.2019 Trnava, Malý Berlín + support: Erik Šulc & tribal Colours

Informácie redakcii poskytol Edo Kopček

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM