Ľubomír Hudačko Rôzne

Bola to ich maturitná skúška: Brazílske Rio v podaní študentov prešovskej školy, FOTO

Hotelová akadémia v Prešove opäť skúšala študentov z odbornej spôsobilosti praktickou maturitnou skúškou. A trieda V.D mala tému brazílskeho Ria.

Ilustračný obrázok k článku Bola to ich maturitná skúška: Brazílske Rio v podaní študentov prešovskej školy, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Tatiana Kundrátová

Hlavní manažéri losovali slávnostné podujatie ešte v októbri a potom si každá trieda určila vlastnú tému. Po rozdelení funkcií a priradení úloh žiaci dennodenne na svojom veľkom dni pracovali ako najlepšie vedeli.

Bola to výzva

„V deň losovania panovalo napätie, hlavná manažérka našej triedy, Katarína Balogová, vylosovala raut. Témy sme si vopred určili na všetky slávnostné podujatia, takže téma bola jasná a s názvom Ulicami horúceho Ria. Pestrofarebnosť, masky a exotická kuchyňa nebola ľahká voľba, ale bola to výzva, ktorú sme chceli splniť na sto percent. Rozhodnutie pre správny pokrm, nápoj či dekoráciu a program nebolo jednoduché, avšak naši konzultanti nám ochotne pomáhali a podporovali nás,“ uviedla pre náš portál marketingová manažérka akcie Eliška Buková.

Karneval v Riu

Hlavnou myšlienkou ich praktickej maturitnej skúšky bolo vyzdvihnúť veľkolepý karneval v Riu. Jeho pestrofarebnosť, jedinečnosť, tra­dičné tanečnice a tradičné jedlá. Prispôsobiť program téme bolo podľa študentov náročné.

„Nájsť ochotných ľudí, ktorí vedia priblížiť Rio a Brazíliu ako takú, nebolo jednoduché. Rovnako bolo náročné dostať do programu čísla, ktoré zaujmú hostí a nebudú cenovo nereálne. Som vďačná dievčatám z Grimmy za úžasné tanečné a tématické číslo a rovnako aj dievčatám z Pedagogickej školy za hru na “cajón“ a bongo. Ľuboš z našej školy nás potešil hrou na gitaru a LED show zo spolku Šarišských šermiarov Sarus oživila celý večer,“ zhodnotila podujatie aj jeho programová manažérka Erika Polomská.

Ponuka jedál bola bohatá a pestrá. Hostia si mali z čoho vyberať a tie najtypickejšie jedlá boli Feijoada s ryžou a polentové knedličky, Coxinha so salsou, Meat miniburger, Brigadeiro a Pave de Maracuja. „Grilované steaky a zeleninu na lávovom kameni pripravoval jeden z kuchárov pred zrakom hostí. Flambér ponúkal Pour de soul – západ slnka, barista pripravoval kávu alternatívnym spôsobom a barman drinky s názvom Seňor a Brazilian rose,“ pokračovala ďalej Buková.

Dostali masku

Napokon 29 žiakov V. D triedy Hotelovej akadémie na Baštovej ulici v Prešove praktickú časť odbornej zložky maturitnej skúšky úspešne zvládlo. Spokojní hostia odišli s úsmevom na tvári a malým darčekom – maskou – veď boli na karnevale. Vďaka hlavnej manažérke, Kataríne Balogovej, bol stres pred a hlavne počas maturitnej skúšky omnoho menší. Bola promptná, pokojná a nad všetkým mala kontrolu.

Pred samotnou odbornou časťou praktickej maturitnej skúšky sa starala o dodržiavanie termínov k odovzdaniu prác a o hladký priebeh. „Samozrejme ani bez sponzorov by to nebolo možné zrealizovať, keďže výdavky pri takejto akcii sú vysoké. Preto sme veľmi vďační za ochotu a štedrosť každého z nich,“ dodala na záver Buková. A ako to celé vlastne vyzeralo si kliknite vo fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Praktická maturita prešovských študentov? Bola v štýle brazílskeho Ria
6
Galéria
Zdroj: Tatiana Kundrátová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM