Ľubomír Hudačko Správy

Blíži sa štart Európskeho týždňa mobility: KEDY môžeme cestovať v Prešove ZADARMO?

Prešovský dopravca však zdôrazňuje, že preprava na nočných linkách nie je bezplatná a riadi sa platnou Tarifou MHD v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa štart Európskeho týždňa mobility: KEDY môžeme cestovať v Prešove ZADARMO?
Zdroj: Dnes24.sk

Dopravný podnik mesta Prešov, a.s. a mesto Prešov sa aj tento rok spoločne zapájajú do nadnárodnej kampane s názvom Európsky týždeň mobility, ktorý potrvá v termíne od 16. do 22. septembra 2022. Dnes24.sk o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

„Tradičnou súčasťou Európskeho týždňa mobility (ETM) je Deň bez áut, v rámci ktorého je preprava na denných linkách MHD bezplatná pre všetkých cestujúcich. Tento rok bude možné bezplatne cestovať v piatok 16. septembra 2022 v rámci celej siete MHD. To znamená, že zadarmo sa môže cestovať ako v I., tak aj v II. tarifnom pásme,“ vysvetlil Tomek.

Nočné linky nie

Bezplatná preprava je realizovaná v spolupráci dopravcu, miest a obcí, ktoré sú obsluhované MHD.

„Zároveň cestujúcich upozorňujeme, že preprava na nočných linkách nie je bezplatná a riadi sa platnou Tarifou MHD v Prešove. Nárok na bezplatnú prepravu počas ETM nie je definovaný v Prepravnom poriadku MHD v Prešove, a preto cestujúcim nevzniká nárok na vrátenie cestovného za nevyužitý alebo čiastočne využitý predplatný cestovný lístok,“ dodal Tomek.

archívne foto

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM