Ľubomír Hudačko Kultúra

Babadlo v Prešove uvedie novú hru: Pre najmenších je prerobená do punk rockovej podoby

Spojili rozprávku s punkrockovou hudbou. Pre najmenších sa v prešovskom Babadle chystá nová premiéra hry a to s netradičnými prvkami. Hra Peniaze nie sú všetko bude pretvorená do punkrockovej podoby!

Ilustračný obrázok k článku Babadlo v Prešove uvedie novú hru: Pre najmenších je prerobená do punk rockovej podoby
Zdroj: Dnes24.sk

Bábkové divadlo pre deti a dospelých Babadlo, sídliace na Solivare v Prešove, uvedie novú premiéru Peniaze nie sú všetko, ktorá je adaptáciou Vianočnej koledy od Charlesa Dickensa.

Ide o 51. premiéru tohto divadla a tentoraz je klasická rozprávka pre deti od sedem rokov pretvorená do punk rockovej podoby. O hudobné spracovanie sa postaral Tomáš Oravec, ktorý spojil tradičné anglické koledy s punk rockovou hudbou.

Podľa režisérky a herečky Júlie Labudovej je hra s drevenými marionetami a živými hercami aktuálna v každom nielen predvianočnom či vianočnom čase. V jubilejnej sezóne, keď si divadlo pripomína 20. výročie svojho vzniku, zároveň do kolektívu pribudol nový umelecký riaditeľ. Je ním skúsený herec, pedagóg a mím, pôsobiaci aj v Cirque du Soleil, Juraj Benčík.

„Najprv chcem spoznať situáciu divadla a potom sa pokúsiť zvyšovať kvalitatívne nielen prácu hercov, ale aj dramaturgickú a hlavne technickú stránku divadla. Neskôr by sme sa chceli zamerať na to, aby sme sem prilákali a vytvorili si skupinku pravidelných návštevníkov,“ uviedol Benčík.

Premiéra bude v nedeľu 22.2. o 16.00, je o peniazoch, láske i rodine a o tom, či sa človek dokáže zmeniť k lepšiemu.

foto: ilustračné

Čítajte aj o hre Prešovského národného divadla!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM