Rôzne

Ambulancia oddelenia otorinolaryngo­lógie v prešovskej nemocnici: Uviedli tam novinku

V prešovskej nemocnici J. A. Reimana majú novú vyšetrovaciu jednotku za vyše 71 000 eur. Slúži na diagnostiku pacientov s ochoreniami hlavy a krku.

Ilustračný obrázok k článku Ambulancia oddelenia otorinolaryngo­lógie v prešovskej nemocnici: Uviedli tam novinku
4
Galéria
Zdroj: Viktor Zamborský

Vyšetrovacia jednotka nahradila doterajšiu, ktorá slúžila od roku 2004 a má ju ambulancia oddelenia otorinolaryngo­lógie. Informovala o tom hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková.

Maximálna možná výbava

Nová vyšetrovacia jednotka má maximálnu možnú výbavu s množstvom nadstavieb. „Ide napríklad o zabudovanú UV lampu slúžiacu na sterilizáciu prístrojov, digitálny ovládací panel, možnosť zobrazenia nálezov pri vyšetrení pacientov na veľkom monitore, ale aj o možnosť ich archivácie. Vyšetrovacia jednotka obsahuje aj niekoľko typov endoskopov, ktoré je možné pripojiť ku kamere, ďalej rigidný i flexibilný videolaryngoskop, ktorým vyšetrujeme hltan, hrtan, hlasivky a priedušnicu,“ uviedol primár oddelenia otorinolaryngológie Slavomír Straka s tým, že súčasťou jednotky sú aj prenosné prístroje.

Unikátom prenosný otoskop

Unikátom je podľa jeho slov prenosný otoskop, z ktorého má nemocnica dva druhy. „Jeden slúži na zobrazenie ušného nálezu na ambulancii, pričom sa obraz bezdrôtovo prenáša do monitora, a druhý je prenosný so zabudovaným monitorom, vďaka čomu ho môžeme použiť na konziliárne vyšetrenia u pacientov iných oddelení,“ doplnil Straka.

Oddelenie otorinolaryngológie a chirurgie hlavy a krku je súčasťou Fakultnej nemocnice J. A. Reimana v Prešove a poskytuje komplexnú zdravotnú starostlivosť detským aj dospelým pacientom s chorobami hlavy a krku. Združuje dva veľmi úzko súvisiace medicínske odbory – otorinolaryngológiu a maxilofaciálnu chirurgiu.

Viac si pozrite už v priloženej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Dôležitá novinka v prešovskej nemocnici: Majú ju na oddelení ORL
4
Galéria
Zdroj: Viktor Zamborský
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM