Ľubomír Hudačko Kultúra

Aký osud ho čaká? Obľúbený kultúrny klub v Prešove KONČÍ, ako ho poznáme!

Priestory v centre mesta sú spojené s celým doterajším životom ich klubu, no už dlhšie uvažovali nad zmenou. Tá im zabezpečí kompaktnejší priestor.

Ilustračný obrázok k článku Aký osud ho čaká? Obľúbený kultúrny klub v Prešove KONČÍ, ako ho poznáme!
9
Galéria

Uplynulých 21 rokov v Prešove nadšenci kultúry vytvárali miesto, kde sa stretávalo umenie aj komunita. Od malého priestoru sa postupne vypracovali na kultúrne centrum. Tomu však bude koniec.

Wave ~ centrum nezávislej kultúry v Prešove končí v podobe, v akej sme ho poznali.

Veľká výzva

„Od založenia sa nám podarilo vytvoriť plnoformátové kultúrne centrum, ktoré ponúka priestor pre koncerty, výstavy, rezidencie, besedy, literárne podujatia, komorné hudobné podujatia, divadelné predstavenia, workshopy. Toto všetko sme dosiahli krok po kroku, vďaka tvrdej práci a oddanosti tímu. Dnes sme hrdí na to, čo sme dosiahli a cieľom je pokračovať v práci a poskytovať kultúrne zážitky pre Prešovčanov a návštevníkov mesta aj naďalej. Nadišiel však čas sťahovať sa, a to je pre nás veľká výzva,“ znie stanovisko tímu z Wave-u, ktorí k projektu sťahovania spustili aj crowdfundingovú kampaň.

Priestory v centre mesta sú spojené s celým doterajším životom ich centra, no už dlhšie uvažovali nad zmenou adresy. Tá im zabezpečí kompaktnejší priestor pre realizáciu kultúrneho programu.

„Wave získal vo verejnej súťaži mestské priestory v susedstve nádherného parku a kultúrneho zariadenia PKO v Družbe na Sídlisku III, ktoré sa stanú naším novým domovom. Možno ste si to ešte nevšimli, no Wave sťahujeme na novú adresu, kde by sme na novej vlne chceli odštartovať už toto leto,“ znie ich ambiciózna myšlienka.

Rozsiahle práce

Aj naďalej sa bude pokračovať v produkcii kvalitného kultúrno-komunitného programu. So základnými prácami k sťahovaniu už začali.

Budú potrebovať priestor zrekonštruovať, pôjde o rozsiahle stavebné práce, ktoré zahŕňajú kanalizáciu, steny, podlahy a celkový koncept priestoru.

„Taktiež budeme investovať do nového mobiliáru a zariadenia miestností pre kultúrne podujatia. Bez týchto stavebných prác by sme nemohli kultúrny program realizovať a otvoriť priestor pre verejnosť,“ dodali na záver zástupcovia z kultúrneho centra, ktoré sme roky navštevovali v centre mesta. Po novom budú kroky návštevníkov teda smerovať na Sídlisko III.

archívne foto

Objektívom: Klub Wave sa bude sťahovať do nových priestorov
9
Galéria

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM