Ľubomír Hudačko Správy

ZVLÁŠTNA návšteva premiéra Hegera v Prešove: Boli na nej niektorí študenti POVINNE?!

Prešovskú univerzitu v Prešove (PU) navštívil predseda vlády SR Eduard Heger. Jeho účasť medzi študentmi vyvolala viacero otáznikov.

Ilustračný obrázok k článku ZVLÁŠTNA návšteva premiéra Hegera v Prešove: Boli na nej niektorí študenti POVINNE?!
5
Galéria
Zdroj: Prešovská univerzita

Po oficiálnom stretnutí s rektorom Petrom Kónyom a vedením univerzity diskutoval s viac ako dvomi stovkami študentov o vízii moderného a úspešného Slovenska.

A tu nastávajú otázky, či je to v predvolebnej kampani pre predsedu strany Demokrati iba náhoda, alebo nie. Premiér uviedol, že reagoval na pozvanie univerzity, píše o tom aj portál tvnoviny.sk.

Čo zaujímalo Hegera

„Na internete však tiež kolujú fotografie o tom, že študenti museli ísť na diskusiu s predsedom vlády povinne. Univerzita, naopak, hovorí o dobrovoľnej účasti,“ pripomenula Markíza na svojom webe.

Študentov v Prešove sa pýtal na ich predstavu o modernom a úspešnom Slovensku, zaujímalo ho taktiež či chcú študenti zostať na Slovensku alebo chcú odísť žiť do zahraničia.

„Veľmi ma potešilo, že výrazná menšina prítomných študentov odpovedala, že chce odísť žiť do zahraničia. Je preto potrebné s nimi diskutovať, aby sme vedeli, do akej miery vidia svoju budúcnosť doma na Slovensku,“ povedal Heger, ktorého potešilo, že diskusia so študentmi bola veľmi otvorená.

Vráťme sa však k účasti na tejto diskusii, ktorá v posledných dňoch vyvolala otázky. Prešovská univerzita odmieta, aby študentov ísť na diskusiu nútili.

Reakcia univerzity

„Ako študentov uvoľnili, to bolo v kompetencii jednotlivých vyučujúcich a univerzita do toho nevstupovala,“ komentovala pre tvnoviny.sk hovorkyňa univerzity Anna Polačková a doplnila: „Účasť bola dobrovoľná a to, že sa viedla prezenčná listina? To bol ten spôsob, ktorý si zvolila konkrétna vyučujúca."

Túto diskusiu na univerzitnej pôde nemal premiér uvedenú vo svojom oficiálnom programe a tlačové oddelenie ju ani neavizovalo. Premiér zároveň odmieta, že išlo o predvolebnú kampaň.

Objektívom: Na Prešovskej univerzite so študentmi diskutoval premiér Heger
5
Galéria
Zdroj: Prešovská univerzita
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM