Rôzne

Akvapark v Lipanoch? Podľa primátora je takmer dokončený!

Akvapark v Lipanoch v okrese Sabinov je podľa primátora Vladimíra Jánošíka pred dokončením.

Ilustračný obrázok k článku Akvapark v Lipanoch? Podľa primátora je takmer dokončený!
Zdroj: TASR

Uviedol, že v júni plánuje súkromný investor otvoriť letnú časť s vonkajšími bazénmi a prvou časťou toboganov. Na mieste, kde sa nachádza akvapark, je vrt s termálnou vodou, ktorá má takmer 90 stupňov Celzia.

„Tridsaťmesačná lehota výstavby ubehla v novembri a my sme vyšli investorovi v ústrety, pretože už rozpracováva aj celoročnú prevádzku. Preto došlo možno k omeškaniu výstavby, čo sa týka letnej časti. Poslanci ani ja sme nemali problém predĺžiť tento projekt o rok,“ uviedol Jánošík s tým, že po otvorení letnej časti bude investor pokračovať v dokončení celoročnej prevádzky. „Nepredpokladá, že by mu to trvalo až 30 ďalších mesiacov,“ doplnil Jánošík.

Od dokončenia a spustenia akvaparku si sľubujú rozvoj cestovného ruchu. „Je to také srdce budúcich Lipian. Samozrejme, chceme do budúcna práve investorovi a budúcim návštevníkom pomôcť formou rozvoja cyklotrás a ďalších možností návštevnosti. Na jar chceme vypracovať štúdiu, lebo máme 15 hektárov vlastných pozemkov, na ktorých je štvorhektárový akvapark. Radi by sme vypracovali jednoduchšiu štúdiu a ponúkli na predaj pozemky budúcemu investorovi, ktorý by chcel podnikať napríklad v oblasti stravovacích služieb a ubytovania,“ dodal Jánošík.

Prešovčania i cezpoľní sa pred pár dňami zabávali a relaxovali počas majstrovstiev v sánkovaní. Kliknite si fotogalériu a uvidíte viac.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Bolo sa na čo pozerať: V Prešove na Bikoši prebehli sánkovacie majstrovstvá
18
Galéria
Zdroj: Viktória Olejárová

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM