Rôzne

Ako to vyzeralo na plese Prešovskej univerzity? Pozrite si to na FOTKÁCH

Ďalší ročník Reprezentačného plesu Prešovskej univerzity je za nami. Niesol sa v znamení zaujímavého programu, zábavy aj noblesných dám a pánov.

Ilustračný obrázok k článku Ako to vyzeralo na plese Prešovskej univerzity? Pozrite si to na FOTKÁCH
12
Galéria
Zdroj: Marcel Mravec

V jednej z najvýznamnejších technických pamiatok na Slovensku – Solivare – sa v piatok 18. januára uskutočnil 22. ročník Reprezentačného plesu Prešovskej univerzity v Prešove.

Vítanie rektorom

Budova Skladu soli, história, ktorej siaha až do 16. storočia, už po tretíkrát hostila jeden z naj plesov v meste Prešov – Reprezentačný ples Prešovskej univerzity. Jej impozantné priestory prilákali viac ako 130 hostí z radov zamestnancov univerzity, študentov ale i priateľov z mimo univerzitného prostredia. Účastníkov plesu už tradične vítal hostiteľ večera – rektor univerzity Peter Kónya s manželkou a k slávnostným stolom ich za sprievodu sláčikového kvarteta odprevádzali študenti odetí v dobových kostýmoch.

„Ples našej univerzity patrí k dôležitým spoločenským podujatiam v meste Prešov, som rád, že sa z roka na rok teší vysokej obľube zo strany širokej verejnosti. Jeho kvalitu umocňujú aj tieto krásne historické priestory národnej kultúrnej pamiatky, ktorá je preň dôstojným miesto už tretí rok,“ uviedol rektor univerzity, ktorý zaželal prítomným príjemnú zábavu.

Vystúpila aj Kristína

Aj tento rok univerzita v rámci prípravy programu vsadila na talent a šikovnosť svojich kapacít. Tanečný parket na úvod patril študentom z univerzitnej tanečnej školy University dance center, ktorí sa predstavili spoločenským štandardným tancom. Hudobnú pestrosť a rôznorodosť plesu dotvárali súrodenci Novotní a ľudová kapela. Program vyvrcholil vystúpením speváčky Kristíny, ktorá bola hudobným hosťom večera.

Nezabudnite si pozrieť priloženú fotogalériu.

Informácie redakcii poskytla hovorkyňa PU Anna Polačková

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

OBJEKTÍVOM: V Sklade soli sa uskutočnil jeden z naj prešovských plesov
12
Galéria
Zdroj: Marcel Mravec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM