Ľubomír Hudačko Kultúra

Ako stráviť posledný aprílový týždeň? Program ako vyšitý pre Prešovčanov

Už viete, kde budete tráviť svoj čas po škole či práci? Ak nie, v Prešove je pre vás pripravených aj v posledný aprílový týždeň kopec rôznorodých akcií. Prinášame vám prehľad tých najzaujímavejších.

Ilustračný obrázok k článku Ako stráviť posledný aprílový týždeň? Program ako vyšitý pre Prešovčanov
Zdroj: Dnes24.sk

Na koho to slovo padne

25. apríla 19:00 – 21:00 v Kine Scala

Už vyše desať rokov patrí toto predstavenie k najobľúbenejším slovenským činoherným titulom. Groteskný príbeh piatich indivíduí uzavretých v jednej miestnosti, v spoločnosti jedného revolvera. Samozrejme, že každého z nich tento revolver láka, pretože mu dáva príležitosť vládnuť nad ostatnými. Inteligentný humor autora nesie v sebe niekoľko úrovní a stáva sa tým výpoveďou o krutom správaní sa nás v krutej dobe okolo nás.

Remeslo má zlaté dno

26. apríla 17:00 – 18:30 v Caraffovej väznici

Uvedenie do života knihy, ktorá sa zaoberá propagáciou tradičných ľudových remesiel s cieľom ich implementácie do súčasného moderného života. Pripravovaného eventu sa zúčastnia aj vybraní remeselníci, ktorí sa zaoberajú vybranými remeslami a sú v nich úspešní.

O kuratách a ľuďoch

26. apríla 20:00 – 21:30 v Christianii

Gabriel (David Dancik) a Elias (Mads Mikkelsen) sa od svojho umierajúceho otca dozvedia, že sú adoptovaní. Ich biologickým otcom je Evelio Thanatos, odborník na výskum kmeňových buniek. Po príjazde na odľahlý ostrov Ork bratia zistia, že majú ďalších troch súrodencov – veľmi neortodoxných. Ako skultivovať trio neotesaných buranov, ktorí chodia spať so sliepkami a vyhľadávajú bitky?

Zanechali stopu – venované M. Moyzesovi

27. apríla 17:00 – 18:30 v Krajskom múzeu

Prvé podujatie z cyklu Zanechali stopu, venované M. Moyzesovi. V programe odznejú prednášky pedagógov katedry hudby Inštitútu hudobného a výtvarného umenia.

Bienále kresby a grafiky 2016

28. apríla 17:00 – 18:00 v Caraffovej väznici

Súťažná prehliadka amatérskej tvorby, ktorá je určená všetkým, ktorí nie sú absolventmi vysokých škôl umeleckého smeru. Odborná porota, zložená z akademických maliarov, vybrala zo súťažiacich troch s najvyšším počtom bodov, ktorí získavajú certifikát za kvalitu tvorby. Absolútny víťaz si odnesie aj vecnú odmenu.

Bežecký tréning pre verejnosť

28. apríla 19:00 – 20:30 v parkovisko pri obchodnom dome, Sídlisko III

Každý nepárny štvrtok o 19.00 máte šancu prísť na bežecký tréning pre verejnosť. Beží sa na Sídlisku III., v cene štartovného ťa čaká rozcvička, tombola, pitný režim a čokoládka. Príďte, zabavte sa a spravte niečo pre svoje zdravie.

Revízor

29. apríla 18:30 – 20:30 v DJZ

Stojaté vody slastného života v provinčnom mestečku rozvíri príchod revízora s azda len spŕška úplatkov dokáže tieto vody opäť upokojiť. Najslávnejšia komédia Nikolaja Vasilieviča Gogoľa.

Medial Banana Rockin´it

29. apríla 21:00 – 22:30 vo Wave Club

Vychýrená slovenská reggae kapela Medial Banana pokračuje v predstavovaní svojho nového albumu po slovenských mestách. V piatok 29. apríla odohrá live koncert aj vo Wave clube.

Majáles v Ekoparku

1. mája 14:00 – 17:00 v Eko Parku

Počas prvomájovej nedele sa v Ekoparku môžete tešiť na jarné piknikovanie, ekohry, kreatívnu dielňu, detský majáles, zumbovanie, krst susedskej knižnice, podaj ďalej zemiak.

Danka a Janka

1. mája 16:00 – 17:00 v Kultúrnom dome na Solivare

Sú to dve sestry. Sú úplne rovnaké. Danka je ako Janka a Janka ako Danka. Ich dobrodružstvá s človiečikom z budíka, s Gevenduchom, s medveďom Demeterom Vám porozprávajú dve úplne rovnaké dievčatá – Danka a Janka.

Môže vás zaujímať:

Obľúbený festival v Prešove sa opäť chystá otvoriť brány: Pozrite, aký nadupaný program bude na Unipo feste

Dobrý festival sa blíži: Na Delni sa predstaví množstvo prešovských kapiel, príde aj uznávaný belgický producent!

Retrozáber známych Prešovčanov, ktorý ste len tak vidieť nemohli: Spoznáte, kto je na snímke? FOTO

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM