Ľubomír Hudačko Futbal

Ak je na ihrisku, Tatran boduje: Tento hráč zelenobielym jednoducho prináša šťastie!

Aj pre futbalistov sa pomaly blíži záver sezóny, na sklonku ročníka odohrajú doma už iba dva duely. Medzitým však aj stredajší atraktívny súboj na pôde favorizovanej Skalice, kde by mohla body priniesť i prítomnosť jedného z hráčov zelenobielych. Ak je na ihrisku, Tatran vždy boduje. O koho ide?

Ilustračný obrázok k článku Ak je na ihrisku, Tatran boduje: Tento hráč zelenobielym jednoducho prináša šťastie!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Najvyššie víťazstvo v nadstavbovej časti DOXXbet ligy dosiahli prešovskí futbalisti proti žilinskej rezerve. Dokázali ju v domácom prostredí zdolať vysoko 4:1, hoci skóre mohlo byť oveľa vyššie. Nepresná muška v koncovke však viac gólov nedovolila.

Skalica je už prakticky prvoligová

Tatran mal výborný vstup do zápasu, keď už po 11. minútach viedol dvojgólovým rozdielom. Najprv sa dorážkou z bezprostrednej vzdialenosti presadil Patrik Jacko a potom po peknej akcii a vyšachovaní súperovej obrany zasúval loptu do opustenej brány Pavol Šafranko.

V niečo podobné by koňare určite brali v súboji so Skalicou, ktorá je síce priebežne druhá, no s Michalovcami má rovnaký počet bodov a je jasným ašpirantom na postup do Fortuna ligy. Po preradení Košíc do II. ligy je neoficiálne už nováčikom tak či tak. V zápase nastúpil aj obranca Martin Petko a to iba na svoj šiesty ligový duel v základnej zostave, tretí v rade v jarnej časti. Vo svojich 20 rokoch je stále jedným z najmladších členov kádra Stanislava Vargu.

Keď je na trávniku, Tatran boduje

„Skúsenosti som už mal z minulého roka, kedy som odohral aj svoj prvý zápas proti Moldave n/Bodvou. Teraz som čakal na svoju šancu. Sú to pre mňa neoceniteľné skúsenosti, ktoré isto pomôžu k môjmu rozvoju. Tieto zápasy sú pre mňa plus, som rád za trénerovu dôveru,“ zdôveril sa mladý futbalista pre klubový web, ktorý pri zranení nosa Richarda Kačalu nastupoval na pravej strane obrany.

Hráč s číslom 3 na drese si podľa trénera Vargu svoje miesto zastal a zatiaľ nosí tímu šťastie – keď je na ihrisku, Tatran boduje. Šancu by vraj podľa trénera dostal už skôr, no pribrzdilo ho zranenie. Proti Skalici v prvom vzájomnom meraní síl nehral, no teraz bude šanca na zmenu.

Najlepší súper

"Skalica má veľmi kvalitný káder, ale dúfam, že tam uhráme nejaké body. Určite to bude dobrý súper, ktorý bude chcieť hrať futbal. Majú tam dosť rýchlych a kvalitných hráčov, čo potvrdili aj u nás. Bol to zaiste najlepší súper, ktorý sa tu predstavil. Bude dôležité neinkasovať. Dať si pozor na úvod zápasu, aby sa nám nestalo to, čo v Nitre. Musíme makať, drieť a veríme, že výsledok sa dostaví,“ hovorí ďalej Petko pre 1fctatran.sk, ktorý verí, že proti Skalici dostane ďalšiu šancu. „To nechám na trénerovi. Určite by som si ale rád proti lídrovi zahral.“

Tatran čaká duel u lídra tabuľky už v stredu od 17.30 hodiny. V sobotu 30. mája potom nastúpia Prešovčania doma proti Sencu (od 17.00 hod.). V priebehu šiestich dní tak absolvujú až tri zápasy, navyše práve dnes cestovali na druhý koniec Slovenska.

Čítajte tiež:

Futbalisti Tatrana v súboji s béčkom Žiliny: Dva góly nasúkali už po prvej desaťminútovke!

Bojovali, ale na titul to v aktuálnej sezóne nebude: Futsalisti Prešova sú druhí a berú striebro!

Hokejbalové zápolenia v play off? Pozrite si výsledky napínavých duelov Prešovskej ligy

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM