Ľubomír Hudačko Futbal

Futbalisti Tatrana v súboji s béčkom Žiliny: Dva góly nasúkali už po prvej desaťminútovke!

Netradične v nedeľu podvečer odohrali svoj duel v rámci nadstavbovej časti II. Doxxbet ligy futbalisti Tatrana Prešov. Súperom im bolo béčko Žiliny a úvod mali raketový. Dva góly stihli dať za desať minút a zarobili si na pekný výsledok.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Tatrana v súboji s béčkom Žiliny: Dva góly nasúkali už po prvej desaťminútovke!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Vyrovnaný súboj to najprv rozhodne nebol, Tatran sa do súpera zahryzol takpovediac od podlahy a napokon triumfoval v pomere 4:1.

Dva góly za desať minút

V súboji bol favoritom a od začiatku sa snažil hrať nátlakovú hru. Prvú šancu mal v 5. minúte Patrik Jacko a hneď svoje farby aj rozveselil. Dorazil do siete priamy kop a aj napriek snahe brankára vytesniť ju mimo žrdí sa stav menil na 1:0.

To nebolo zo strany favorita všetko, už o pár minút sa tešil opäť, keď sa presadil Šafranko. Ako na podnose mu loptu pred prázdnu bránu pripravil kapitán Leško – 2:0. Hostia expresný úvod nečakali a odpovedať sa peknou technickou ranou snažil Michlík. Mieril však tesne nad. Po polhodine pálil potom z priameho kopu pekne Paur, no Talian ho vychytal.

Šafranko mal šancu na hattrick

Na druhej strane v dobrej pozícii len do nôh brankára trafil Dávid Leško a tesne nad hneď na to Šafranko. Ten istý hráč v čistej šanci nedal v 33. minúte a následne prišiel trest. Útok hostí bol hneď premenený na gól, keď v podobnej šanci ako Šafranko predtým uspel Oliveira aj s pomocou teču – 2:1. Aktivny strelec potom hlavičkou takmer aj vyrovnal, no proti bol Talian. Žilinčania boli pri chuti a záver mali pod kontrolou.

Po prestávke sa bojovalo o každý centimeter ihriska aj naďalej, navýšiť skóre mohol Dupkala, lenže Holec nohami vyrazil. Neuspel v možnosti na vyrovnanie stavu Klec a tak to už opäť vyšlo Prešovu. Po výkope od brány Šafranko umne loptu podržal a akciu k žrdi zakončil Dávid Leško – 3:1.

Plynula hodina hry, keď ten istý hráč volejom mieril onedlho do žrde. Prehlavičkovaním gólmana sa ešte presadil aktívny Šafranko dvadsať minút pred koncom – 4:1. Hattrick mohol pridať v závere zápasu, ale to sa mu už nepodarilo a v dobrej šanci nepochodil ani Dupkala. MŠK ešte pohrozila niekoľkými loptami pred bránu, lenže na vysokom skóre pre zeleno-bielych to už nič nezmenilo.

1. FC Tatran Prešov: Talian – Kačala, Petko, Jacko, P. Lipták, Dupkala, D. Leško, Dzurík, Šafranko, Katona, D. Jacko. Stretnutie sledovalo 335 divákov.

Čítajte tiež:

Bojovali, ale na titul to v aktuálnej sezóne nebude: Futsalisti Prešova sú druhí a berú striebro!

Najobľúbenejší učiteľ prešovského gymnázia v rozhovore: Vyrastá nám nezdravá mládež!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM