Komunálne voľby

A je to tu: Vieme, koľko ľudí sa chce v Prešove stať mestským poslancom

V komunálnych voľbách si okrem hlavy mesta budeme voliť aj mestských poslancov. Pozrite si, koľko ľudí chce zabojovať o 31 flekov v prešovskom zastupiteľstve.

Ilustračný obrázok k článku A je to tu: Vieme, koľko ľudí sa chce v Prešove stať mestským poslancom
Zdroj: TASR

V novembri nás čakajú komunálne voľby. Aj v Prešove si okrem primátora budeme voliť i mestských poslancov. Voliť sa konkrétne celkovo bude 31 poslancov Mestského zastupiteľstva a to v siedmich volebných obvodoch.

Celkový počet kandidátov

Kandidátne listiny pre voľby do Mestského zastupiteľstva (MsZ) mesta Prešov v zákonnej lehote do 11.9.2018 do 24.00 podalo zapisovateľovi Mestskej volebnej komisie v Prešove 6 politických strán a 5 koalícií politických strán a politických hnutí (spolu 11 politických subjektov), pričom celkový počet kandidátov na poslancov MsZ za všetky politické subjekty je 120.

„Kandidátne listiny pre voľby do MsZ v zákonnej lehote do 11.9.2018 do 24.00 osobne podalo aj 36 nezávislých kandidátov. Celkovo teda pred registráciou kandidátov pre voľby do Mestského zastupiteľstva mesta Prešov je 156 kandidátov,“ uviedol pre náš portál zapisovateľ Mestskej volebnej komisie Jozef Smetana.

Podľa obvodov

Ako dodal, pred registráciou kandidátov pre voľby do MsZ, len na základe podaných kandidátnych listín pre voľby do MsZ, sú počty kandidátov na poslancov prešovského mestského zastupiteľstva nasledovné:

Volebný obvod č. 1: 30
Volebný obvod č. 2: 16
Volebný obvod č. 3: 19
Volebný obvod č. 4: 23
Volebný obvod č. 5: 24
Volebný obvod č. 6: 20
Volebný obvod č. 7: 24

Počet volených miest poslancov:

Volebný obvod č. 1: 7
Volebný obvod č. 2: 3
Volebný obvod č. 3: 4
Volebný obvod č. 4: 4
Volebný obvod č. 5: 4
Volebný obvod č. 6: 4
Volebný obvod č. 7: 5

„Zoznam zaregistrovaných kandidátov pre voľby do MsZ a zoznam zaregistrovaných kandidátov pre voľby primátora mesta Prešov bude v súlade so zákonom č. 180/2014 Z. z. o podmienkach výkonu volebného práva a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov zverejnený na úradnej tabuli mesta Prešov a webovom sídle mesta Prešov najneskôr v lehote do 16.10.2018,“ dodal Smetana.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM