Správy

A je to tu: Táto pôrodnica v kraji je najlepšia podľa mamičiek a táto podľa odborníkov!

A je to tu. Hodnotili pôrodnice na Slovensku za uplynulý rok a takto to napokon dopadlo. Prinášame i zaujímavé info ohľadom Prešovského kraja!

Zdroj: Dnes24.sk

Informácie, ktoré môžu zaujať aj vás. Health Policy Institute (HPI) v spolupráci s portálom www.rodinka.sk vyhodnotil v rámci projektu Sprievodca pôrodnicami najlepšie pôrodnice na Slovensku za uplynulý rok.

Hodnotenie pôrodníc sa v rámci tohto projektu skladá z dvoch častí. Portál rodinka.sk sa na www.sprievodca-porodnicami.sk pýtal rodičiek, ako hodnotia svoj pôrod a starostlivosť o ich bábätko (Hodnotenie mamičiek). HPI komunikoval s pôrodnicami a vyhodnocoval medicínske indikátory kvality (Expertné hodnotenie). Obe hodnotenia sa následne spojili v celkovom hodnotení. Ktoré pôrodnice teda dopadli najlepšie?

Hodnotenie mamičiek

Mamičky, ktoré sa zúčastnili spomínaného hodnotenia slovenských pôrodníc, sú najviac spokojné s pôrodnicou vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) Žilina, s pôrodnicou Nemocnice s poliklinikou (NsP) v Spišskej Novej Vsi a prvú trojicu uzatvára pôrodnica v Nemocnici s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici.

A ktorá pôrodnica v hodnotení mamičiek najviac uspela v rámci Prešovského kraja? Najvyššie v našom kraji sa umiestnila Nemocnica a. g. L. Svobodu Svidník.

Hodnotenie expertov

Pôrodnice okrem mamičiek hodnotili aj odborníci. V hodnotení expertov v rámci Slovenska najlepšie obstáli Fakultná nemocnica Trenčín, Univerzitná nemocnica Bratislava – Ružinov a Nemocnica A. Leňa Humenné. A práve tá sa v hodnotení expertov umiestnila aj najvyššie v rámci nášho kraja.

Celkové hodnotenie

Výsledok celkového hodnotenia v projekte Sprievodca pôrodnicami sa dosiahol spojením expertného hodnotenia s hodnotením mamičiek. Prvé miesta v jednotlivých úrovniach neonatologickej starostlivosti obsadili tieto pôrodnice:

  • úroveň neonatologickej starostlivosti I – Súkromná gynekologicko-pôrodnícka nemocnica Koch
  • úroveň neonatologickej starostlivosti II – Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu Liptovský Mikuláš
  • úroveň neonatologickej starostlivosti III – Nemocnica A. Leňa Humenné
  • úroveň neonatologickej starostlivosti III+ – Univerzitná nemocnica Martin

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM