Správy

Zo stretnutia s pápežom bola nadšená aj primátorka: Osobne mu venovala špeciálny dar

Tisícky Prešovčanov majú po utorku a návšteve pápeža nezabudnuteľný zážitok. A patrí medzi nich aj primátorka Andrea Turčanová.

Ilustračný obrázok k článku Zo stretnutia s pápežom bola nadšená aj primátorka: Osobne mu venovala špeciálny dar
Zdroj: Facebook.com/andreaturcanova.sk

Veľká udalosť v Prešove je za nami, pápež František nás poctil svojou návštevou v utorok 14. septembra. Veľa to znamenalo aj pre primátorku Andreu Turčanovú, ktorá o tom informuje na sociálnej sieti.

Odovzdala dar

„S veľkou cťou a vďakou som osobne odovzdala Svätému Otcovi Františkovi dar od mesta Prešov – drevorezbu z lipy vyobrazujúcu sv. Jozefa ako tesára pri práci s drevom,“ uviedla v príspevku.

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Sv. Jozef je podľa jej slov patrónom mesta Prešov a práve tento rok vyhlásil pápež František mimoriadny Rok sv. Jozefa pri príležitosti 150. výročia vyhlásenia ženícha Panny Márie za patróna celej Cirkvi.

Kriváň a trikolóra

„Drevorezbu vyhotovil špeciálne pre pápeža Františka umelecký rezbár Jaroslav Bujňák z Brezovice,“ vysvetlila zaujímavosť primátorka.

Na tejto drevorezbe je ešte jedna špecialita. „Tvar pomyselného rámu okolo postavy sv. Jozefa kopíruje siluetu Kriváňa – symbolu Slovenska, lemovaného národnou trikolórou,“ doplnila Turčanová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy o návšteve pápeža v Prešove:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM