Hádzaná

Zmazali aj šesťgólové manko: Prešovskí hádzanári však napokon prehrali aj vo Fínsku

Aj po 3. zápase Ligy majstrov ostáva Tatran Prešov bez bodu. V divokom zápase s fínskym majstrom Riihimäki Cocks zelenobieli prehrali 27:29 (12:15).

Ilustračný obrázok k článku Zmazali aj šesťgólové manko: Prešovskí hádzanári však napokon prehrali aj vo Fínsku
Zdroj: TASR

V stretnutí, v ktorom prehrávali aj o 6 gólov, otočili tri minúty pred koncom na 27:26, no nakoniec sa šťastie priklonilo na stranu domácich. Naopak, odklonilo sa od najlepšieho strelca zápasu, ktorým sa s deviatimi gólmi stal Javi Muňoz.

Najbližšie sa Tatran v Lige majstrov predstaví v domácom prostredí v sobotu 12. októbra od 18. hodiny proti švédskemu IK Sävehof. Už počas najbližšieho týždňa ho ale čakajú dva domáce zápasy SEHA Gazprom ligy, v ktorých najskôr v sobotu 28. septembra od 17.15 hod. hostí Vojvodinu Nový Sad. V utorok 1. októbra potom privíta obhajcu titulu a víťaza Ligy majstrov Vardar Skopje.

Podobne ako pred štyrmi dňami v Portugalsku proti Sportingu, aj vo Fínsku mal Tatran na súpiske iba štrnástku hráčov, tentoraz vrátane navrátilcov Michalku a Fodoreana. V zostave ale chýbali zranení Krok i kapitán Straňovský. Úvod napriek tomu zelenobielym vyšiel, gólmi Urbana a Muňoza Cabezona sa dostali do vedenia 2:0. Domáci ale rýchlo vyrovnali na 3:3. Od stavu 6:4 pre Tatran zaznamenali zverenci Slavka Golužu čiernu desaťminútovku, počas ktorej nedokázali skórovať.

Naopak domáci sa presadili sedemkrát v rade a v 19. minúte razom viedli 11:6. Hosťom robili problém predovšetkým pivoti súpera a aj keď sa postupne rozchytal Cvitkovič v bráne, zelenobieli často stroskotali na súperovej obrane, alebo v pohode chytajúcom domácom gólmanovi Vitalijovi Šickovi. Hoci sa do polčasovej prestávky mohli viackrát dotiahnuť na dvojgólový rozdiel, nepodarilo sa im to a polčas prehrali o tri góly 12:15. Navyše v ňom prišli o ďalšieho zraneného Lukáša Urbana.

Úvod druhého polčasu priniesol dve vylúčenia na strane Tatrana, čo domáci využili na natiahnutie vedenia na 17:12. Po ďalších dvoch góloch nebezpečného Rönberga bol náskok súpera už šesťgólový – 19:13, no Tatran zabojoval aj za tohto nepriaznivého stavu. Tromi gólmi v rade znížil v 38. minúte na 19:16. Zelenobieli po zmene strán skvalitnili obranu a dostali sa aj na dvojgólový rozdiel. Dlho ho však nedokázali skresať a to ani počas dvoch presiloviek.

Kontaktný gól Lapajneho na 25:26 však predsa len prišiel v 54. minúte a po góloch Vučka a deviatom presnom zápasu Muňoza Cabezona vyhrával Tatran na začiatku 57. minúty 27:26.

Bol to ale práve najlepší strelec zápasu, kto napokon v závere nepremenil náskok do bránkoviska, samostatný únik a napokon ani sedemmetrový hod. To už ale bolo za rozhodnutého stavu, lebo domáci Fíni tromi gólmi vybojovali prvé víťazstvo v tejto sezóne Ligy majstrov. Tatran si naňho bude musieť počkať minimálne do 12 októbra, kedy doma privíta švédsky Sävehof.

Hlasy po zápase

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Dobre sme zápas začali, ale potom prišli naše technické chyby, ktoré súperovi umožnili nám do prestávky gólovo utiecť. Navyše sa nám zranil Lukáš Urban a náš káder je už bez toho aj tak úzky. V druhom polčase sme zagresívnili obranu, zlepšili sme útok a v závere sme mali dokonca šancu na víťazstvo. Žiaľ, nepremenili sme a keď takéto šance nepremeníte, zápas sa nemôže skončiť inak.“

Leon Vučko, pivot Tatrana: „Ťažké je po takomto zápase čokoľvek povedať. Prvý polčas bol z našej strany nervózny. Sami sme dali súperovi krídla. Aj začiatok druhého polčasu bol z našej strany úplne zlý a súper nám ušiel na šesť gólov. Bojovnosťou sa nám podarilo skóre otočiť a krátko pred koncom sme aj vyhrávali, ale našimi chybami a nepremením šancí, ktoré musíme dávať, keď chceme vyhrávať, sme umožnili súperovi uspieť. Gratulujem Cocksu k víťazstvu, dnes boli lepším tímom.“

Javier Muňoz, krídelník Tatrana: „Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Mali sme vydarený vstup do zápasu, ale potom sme si sami začali komplikovať jeho priebeh. V druhom polčase sa nám podarilo stiahnuť priepastný šesťgólový rozdiel a po bojovnom návrate mužstva som mal na ruke loptu, ktorá mohla rozhodnúť. Žiaľ, šancu som nepremenil. Rozhodujúci moment beriem na seba. Potrebujeme ale celkovo ako mužstvo lepšie pracovať od začiatku zápasov.“

Dávid Michalka, krídlo Tatrana: „Zápas sa hodnotí ťažko, keďže sme prehrali. V prvom polčase nám haprovala obrana, nevedeli sme si prebrať pivota, ktorý nám robil najväčšie problémy. V druhom polčase bola obrana lepšia, ale aj keď sme si vytvorili šance, tak sme nevedeli prekonať brankára. Stiahli sme skóre z –6 na +1, škoda toho záveru. No zápas sa hrá 60 minút, nielen na konci.“

Liga majstrov – 3. kolo: Riihimäki Cocks (Fín.) – Tatran Prešov 29:27 (15:12)

  • Zostava a góly Tatrana: Cvitkovič, Čupryna – Rábek 3, Djerič, Lapajne 3, Muňoz Cabezon 9/5, Urban 1, Hozman, Fodorean, Vučko 4, Michalka 2, Grzentič 1, Carapkin 1, Afanou-Gatine.3
  • Najviac gólov súpera: Rönnberg a Tamminen po 7, Lukjančuk 5
  • 7-metrové hody: 4/4 – 6/5
  • vylúčenia: 6 – 3 + 60. ČK Tamminen (Cocks)
  • Priebeh: 0:2, 3:3, 4:6, 11:6, 12:8, 14:10, 17:12, 19:13, 19:16,. 21:19, 26:23, 26:27.

A vo fotogalérii si pozrite zábery na nový cyklochodník v Prešove. Na Sekčove má netradičný tvar, kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

V Prešove pribudla nová trasa pre cyklistov: Oči vám môže upútať jej rozvetvenie
8
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM