Správy

Zisťovali záujem rodičov: Dokedy budú otvorené materské škôlky v Prešove?

Prešovské materské školy v uplynulých dňoch zisťovali medzi rodičmi záujem o umiestnenie detí v škôlkach počas najbližších týždňov. Verdikt je už známy.

Ilustračný obrázok k článku Zisťovali záujem rodičov: Dokedy budú otvorené materské škôlky v Prešove?
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Mesto Prešov v termíne od 23.12.2020 do 8.1.2021 prerušuje prevádzku všetkých materských škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti z dôvodu zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie v súvislosti so šírením ochorenia Covid-19. Mesto Prešov o tom informuje na svojej webstránke.

Termín prerušenia

„Prešovské materské školy v uplynulých dňoch zisťovali medzi rodičmi záujem o umiestnenie detí v škôlkach počas najbližších týždňov na prelome rokov 2020 a 2021,“ uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek s tým, že aj na základe tohto prieskumu a zvýšeného záujmu zo strany zákonných zástupcov, mesto Prešov ponechá v prevádzke všetkých 20 materských škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti v termíne od 21.12.2020 do 22.12.2020.

„Z dôvodu zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie v súvislosti so šírením ochorenia Covid-19 v termíne od 23.12.2020 do 8.1.2021 však bude prevádzka v prešovských škôlkach prerušená,“ doplnil hovorca.

Prihliadli na požiadavky

K tomuto kroku pristúpilo mesto podľa jeho slov ako zriaďovateľ 20 materských škôl v zmysle usmernenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR k činnosti MŠ, ZŠ a SŠ počas vianočného obdobia.

„A taktiež v zmysle rozhodnutia ministra školstva k prevádzke materských škôl, ako aj na základe usmernení z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Prešove, a zároveň s ohľadom na požiadavky zákonných zástupcov detí z jednotlivých materských škôl,“ dodal na záver Tomek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Správy o Vianociach v Prešove

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM