Samospráva

Základná škola na Šmeralovej ulici: Žiaci tam športujú vo vynovej telocvični, FOTO

Žiaci, ktorí navštevujú Základnú školu na Šmeralovej ulici v Prešove, sa tešia na hodiny telesnej výchovy ešte viac. Športujú vo vynovej telocvični.

Ilustračný obrázok k článku Základná škola na Šmeralovej ulici: Žiaci tam športujú vo vynovej telocvični, FOTO
3
Galéria

Predmetom rekonštrukcie bola úprava hracej plochy veľkej telocvične, rekonštrukcia šatní, sociálnych zariadení a modernizácia osvetlenia. Telocvičňa má novú podlahu z dubových parkiet a pribudlo nové športové náradie.

Čo sa urobilo?

„Stavebné práce pozostávali z vybúrania pôvodnej podlahy, odstránenia obkladov stien, opotrebovaného športového vybavenia a dverí. Oceľové konštrukcie dostali nový náter, zároveň sa v telocvični urobili omietky a vymaľovali steny. Pribudol aj nový drevený obklad,“ informovala Lenka Novotná z tlačového referátu Msú v Prešove. Telocvičňa má 4 nové basketbalové koše (2 pre hlavnú plochu a 2 na tréningy), 2 hrazdy a 4 tyče na šplhanie. Na podlahe sú nakreslené čiary na volejbal, basketbal a bedminton.

Rekonštrukciou však prešli aj šatne a sociálne zariadenia. Stavebné úpravy pozostávali z vybúrania pôvodných obkladov stien, dverí, podláh a odstránenia sanitárnych zariadení.

V sprchách aj toaletách je položená nová keramická dlažba a obklad. Pribudli aj nové drevené dvere a všetky steny dostali nový náter. Po uskutočnení stavebných úprav sa nainštalovali nové sprchové batérie, umývadlá a toalety, a vymenili sa aj elektrické zariadenia v kabinetoch, šatniach, sprchách a v umyvárni. Stavebné práce na telocvični realizovala súkromná firma.

Celkové náklady

„Celkové náklady boli v objeme 222 499,62 eur s DPH, z toho 132 000 eur bola dotácia z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a 90 499,62 eur financovalo mesto Prešov z vlastného rozpočtu,“ doplnila Novotná.

Základnú školu na Šmeralovej ulici navštevuje 676 žiakov, ktorí telocvičňu využívajú počas hodín telesnej výchovy, ale aj rôznych športových krúžkov. Je však k dispozícii aj mladým futbalistom, atlétom či karatistom.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Športuje sa tam s ešte väčšou chuťou: Na Šmeralovej zrekonštruovali telocvičňu
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM