Správy

Začiatok školského roka v Prešove: Žiakov privítala na dvoch miestach aj primátorka

Na otvorení školského roka v Prešove bola aj primátorka Andrea Turčanová. Pozdravila žiakov v ZŠ Kúpeľná aj Májové námestie. Čo im odkázala v príhovore?

Ilustračný obrázok k článku Začiatok školského roka v Prešove: Žiakov privítala na dvoch miestach aj primátorka
Zdroj: Mesto Prešov

V ZŠ Kúpeľná aj v ZŠ Májové námestie primátorku Prešova Andreu Turčanovú privítala vrava žiakov, ktorí si rozprávali prázdninové zážitky.

Verí, že sa budú tešiť

„Prázdniny skončili, no ja verím, že tento školský rok bude pre vás zábavný, že sa budete tešiť do školy nielen aby ste sa niečo nové naučili, ale hlavne na kamarátov a na skvelých učiteľov,“ pozdravila školákov primátorka.

Žiakov vítali upravené priestory. V ZŠ Kúpeľná stihli napríklad vymeniť vzduchotechniku v školskej jedálni, zrekonštruovať rozvody vody a kompletne vymeniť podlahy v piatich triedach. „Verím, že škola nebude len vzdelávacou inštitúciou, ale hlavne bezpečným prostredím, kde sa budú deti cítiť dobre,“ povedala riaditeľka ZŠ Májové námestie Dana Štucková.

Počty žiakov

Do dvanástich základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov v školskom roku 2017/2018 nastúpilo celkovo 6844 žiakov (vlani 6849). Prvákov je z nich 779, deviatakov 683. V Prešove je tiež deväť neštátnych základných škôl. A do dvadsiatich materských škôl pod zriaďovateľskou pôsobnosťou mesta Prešov včera prišlo 2170 predškolákov, ale ide o pohyblivý údaj. K 1. 9. 2017 ich bolo napríklad zapísaných 2610 – úplne presné počty však budú známe až po 15.9.2017. V škôlkach bolo vlani 2597 detí. Do materských škôl rodičia zapísali 770 nových detí.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM