Ľubomír Hudačko Rôzne

Obrátili sme sa na prešovské kúpaliská: OTÁZKA, ktorá zaujíma nejedného milovníka kúpania

Milovníci vodných radovánok, zbystrite pozornosť. Obrátili sme sa na obidve prešovské umelé kúpaliská s otázkou, ktorá zaujíma nejedného z vás.

Ilustračný obrázok k článku Obrátili sme sa na prešovské kúpaliská: OTÁZKA, ktorá zaujíma nejedného milovníka kúpania
Zdroj: TASR

Leto a aj veľké školské prázdniny sa ešte stále neskončili. Mnohí si počas takýchto dní užívajú vodné radovánky a to aj na prešovských umelých kúpaliskách. Práve na tie sme sa obrátili s otázkou, ktorá s čoraz bližším koncom augusta zaujíma nejdeného milovníka kúpania sa. A to, či budú otvorené ešte aj v septembri. Aké odpovede sme z jednotlivých prevádzok dostali?

Sun Park

S otázkou, či sa budú môcť ľudia prísť osviežiť do vody ešte aj v deviatom mesiaci tohto roka, sme sa obrátili aj na kúpalisko Sun Park na sídlisku III.

„Áno, záleží to však od počasia. Sezóna bola lepšia ako minulý rok, máme už stabilnú klientelu, ktorá sa k nám opakovane vracia. Počasie je premenlivé, napriek tomu sme vďační aj za takéto. V podstate je jedno, či je týždeň alebo víkend, keď je dobré počasie, mame kúpalisko plné,“uviedol Jozef Paľa-Kočiščák, riaditeľ neziskovej organizácie Východoslovenský región, ktorá má kúpalisko na Sídlisku III v prevádzke.

Najviac ľudí ich tento rok zatiaľ navštívilo v utorok 1. augusta. Vtedy prišlo približne 1600 návštevníkov, napriek tomu kapacita kúpaliska nebola naplnená na sto percent. Sun Park mal vlani otvorené do 16. septembra a tak tam dúfajú aj teraz, že počasie ešte vydrží.

Plaza Beach

To Plaza Beach na Solivare má už dnes celkom jasno v tom, kedy tohtoročnú sezónu uzavrie. A ako to tam bude s možnosťou sa okúpať počas septembrových dní?

„V septembri otvoríme len v prípade tropického počasia a sezónu ukončíme 10. septembra 2017. Od júna až do asi 20. júla nám počasie neprialo, naozajstné leto začalo koncom júla. U nás všeobecne platí, že ak vonku svieti slnko, je bezvetrie a teplota ukazuje asi 30º Celzia, tak kúpalisko je plné. Návštevnosť závisí len od počasia,“ povedala marketingová manažérka Plazy Milica Michrinová.

Ako pokračovala, najviac ľudí zatiaľ prišlo tento rok na kúpalisko 4. augusta. „S počasím sme úplne spokojní od začiatku augusta. Najviac ľudí k nám chodí, keď je vonku teplota 34 – 35 ºC,“ dodala Michrinová s tým, že vlani mali otvorenú sezónu do 4. septembra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM