Ľubomír Hudačko Šport

Začali výborne a viedli aj 6:0: Nakoniec doma prešovskí hádzanári museli skloniť hlavu pred prehrou

Predohrávané stretnutie 17. kola SEHA GSS ligy prešovským hádzanárom úsmev na tvári nepriniesol. V ťažkom zápase im bol nad sily Vardar a v tabuľke im po prehre 29:34 (12:12) patrí 4. miesto. Na začiatku pritom videli 6:0 aj 8:2 a podľa trénera to bol neuveriteľný úvod. Nakoniec Tatran prehral.

Ilustračný obrázok k článku Začali výborne a viedli aj 6:0: Nakoniec doma prešovskí hádzanári museli skloniť hlavu pred prehrou
Zdroj: TASR

Po stredajšom domácom víťazstve nad tímom RK Nexe Našice (32:25) čakal hádzanárov Tatrana prešov v rámci SEHA GSS ligy ďalší náročný zápas.

Fantastický úvod

Prešovčania vstúpili do prvého polčasu výborne a Vardaru takmer nič nedovolili. V 8. minúte Kopčo svojím gólom zvýšil náskok zeleno-bielych na 6:0. Hostia sa dostali k slovu až v 9. minúte.

Tromi gólmi znížili stav stretnutia na 3:6. V 19. minúte ešte domáci vyhrávali rozdielom štyroch gólov 9:5. Od tejto chvíle však Vardar prepol na vyššie obrátky a v 25. minúte vyrovnal stav duelu na 10:10 a za remízového stavu skončil aj prvý polčas 12:12. Skóre druhej polivce hry otvoril minuloročný víťaz SEHA GSS ligy Vardar Skopje.

Tatran čakajú ešte dva zápasy

Hostia v ďalších minútach zvyšovali svoj náskok. Domáci Tatran sa snažil náporu účastníka Ligy majstrov odolávať, v 34. min. znížil stav na 14:16. O niečo neskôr sa však Vardar dostal do vedenia o 5 gólov 17:22. Šarišania sa v 25. min. dostiahli na rozdiel 4 gólov.

Macedónsky vicemajster si ale v záverečných minútach ustrážil svoj náskok a z Prešova odchádzal s tromi bodmi po víťazstve 34:29. Na Tatran čakajú v základnej časti nadnárodnej súťaže ešte dva zápasy. Ten najbližší odohrajú 7. marca na palubovke bieloruského tímu HC Meškov Brest. Prešovčanom zatiaľ patrí v tabuľke SEHA ligy 4. priečka so ziskom tridsiatich bodov.

  • Tatran Prešov (SR) – RK Vardar Skopje (Maced.) 29:34 (12:12)
  • Góly Tatrana Prešov – Krupa, Verkič,Vernarský – Kopčo 3, Hrstka 3, Krok 7, Sadovyi , Radčenko 2, L.Urban, Furlan 4, Pekár, T.Urban 4, Číp, Antl 3/1, Petro 3.

„Začali sme ako z veľkej knihy, fantasticky sme to rozbehli. Bolo to až neuveriteľné a myslím, že sme Vardar veľmi prekvapili. Čo sme vystrelili, to aj padlo. Škoda len, že sme ten náskok 6:0 a 8:2 nevynutenými chybami stratili, bolo to veľmi rýchlo stratené. Ak by sme viedli o tri góly, tak by to Vardar znervóznelo. Ale inak to bol pekný zápas, druhý počlas bol už v réžii Vardaru. Udržoval vysokú kvalitu a my sme uhrali to, na čo aktuálne máme. Bolo to korektné,“ uviedol tréner Prešova Peter Dávid.

Pozrite aj ocenenie pre prešovských hádzanárov!

Čítajte aj futbalový komentár o hráčoch Prešova v drese rivala

Dajnis Krištopans v Tatrane končí, čítajte viac

Informácie redakcii poskytla Miroslava Baranová

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM