Ľubomír Hudačko Šport

Obor s oceneniami v Tatrane Prešov onedlho skončí: Hádzanár Krištopans nepredĺži zmluvu

Prezývajú ho "drobček" a v drese Tatrana Prešov žal jeden úspech za druhým. Oceneniami ovenčený dlháň Dajnis Krištopans sa však rozhodol s klubom nepredĺžiť zmluvu a po sezóne ho už v zelenobielom drese neuvidíme.

Ilustračný obrázok k článku Obor s oceneniami v Tatrane Prešov onedlho skončí: Hádzanár Krištopans nepredĺži zmluvu
Zdroj: TASR

Najúspešnejší športovec mesta Prešov za roky 2012 – 2014 hádzanár Dajnis Krištopans po vypršaní kontraktu s Tatranom Prešov v metropole Šariša končí.

Kam pôjde klub nevie

Dvestopätnásť centimetrov vysoký Lotyš má platnú zmluvu do konca prebiehajúcej sezóny 2014/2015 a podľa slov generálneho manažéra Tatrana Branka Benka sa rozhodol ju nepredĺžiť.

„Môžem potvrdiť, že opustí náš klub. Končí mu zmluva, dali sme mu návrh na jej predĺženie, ktoré neakceptoval, predpokladáme, že mal lepšie ponuky. Nevieme kam budú smerovať jeho ďalšie kroky, no povráva sa, že by mal pôsobiť v bieloruskom HC Meškov Brest. My však žiadnu oficiálnu informáciu nemáme,“ uviedol Benko.

Vypracoval sa na oporu

Vedeniu klubu pribudla poriadna vráska čele, pretože nájsť optimálnu náhradu za pravú spojku určite nebude jednoduché. „Hľadať náhradu bude určite náročné, každý človek, ktorý príde na jeho miesto pravej spojky sa bude porovnávať s Dajnisom. Myslím si, že dosť precízne zvažujeme všetky ponuky, ktoré máme, aby sme vybrali najoptimálnejšiu náhradu pre náš klub. Pracujeme s niektorými menami, ale nemôžem nič dopredu prezrádzať,“ konštatoval Benko.

Krištopans, prezývaný „Drobček“, prišiel do klubu desaťnásobného slovenského šampióna v roku 2009 ako veľký talent. Postupne sa dvadsaťštyriročný ľavák vypracoval na oporu prešovského tímu, ale i reprezentácie Lotyšska.

foto: ilustračné

Čítajte aj o najsexi futbalistoch Tatrana Prešov!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM