Ľubomír Hudačko Rôzne

Výberové konanie na prevádzku parkovísk: V hre je takmer tisícka miest!

Prevádzka parkovísk v Prešove je predmetom výberového konania. Mesto hľadá vhodného adepta na takmer tisícku miest, o ktoré má záujem aj Dopravný podnik. Ten by mohol prevádzkovať aj 40 automatov. Lehota na podávanie návrhov sa však neúprosne kráti.

Ilustračný obrázok k článku Výberové konanie na prevádzku parkovísk: V hre je takmer tisícka miest!
Zdroj: TASR

Mesto Prešov už hľadá prevádzkovateľa parkovísk v centrálnej mestskej zóne medzi svojimi firmami. Výberové konanie na prevádzku platených parkovísk a pouličného parkovania v meste Prešov v celkovom počte 936 parkovacích miest podľa hovorkyne mesta Veroniky Kmetóny Gazdovej už prebieha.

Prevádzkovali by aj 40 automatov

„Lehota na podanie návrhov plynie do piatka 13.3. do 15.30. Výberová komisia následne vyhodnotí predložené návrhy s dôrazom na obsah návrhu zabezpečenia a skvalitnenia systému parkovania v meste Prešov a vyberie pre mesto ekonomicky najvýhodnejší návrh,“ uviedla hovorkyňa.

O prevádzku parkovania v centre, presnejšie prevádzku parkovacích automatov, prejavil záujem Dopravný podnik mesta Prešov, ktorého výkonný riaditeľ Peter Janus ešte na februárovom mestskom zastupiteľstve povedal, že spoločnosť má skúsenosť s prevádzkou automatov na predaj lístkov. Po prípadnom prijatí ďalšieho jedného alebo dvoch zamestnancov by nemali problém prevádzkovať aj 40 parkovacích automatov.

Termín je apríl 2015

Poukázal však na to, že DPMP nemá kapacity na obnovu a udržiavanie dopravného značenia či čistenie parkovacích miest. Hlavná časť ich ponuky by teda súvisela s prevádzkou automatov. Ako vtedy povedala primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová, do súťaže by sa mohli zapojiť aj spoločnosti Prešov REAL a Technické služby mesta Prešov. Ešte v januári tiež uviedla, že s každou z firiem by po predložení ponuky mala komisia rokovať jednotlivo.

Predpokladaným termínom zverenia parkovania do rúk mestskej firmy je podľa hovorkyne mesta v prípade hladkého priebehu verejného konania apríl 2015.

Parkoviská v centrálnej zóne mesta Prešov prevádzkovala doteraz spoločnosť VINCI Park Slovakia, poslanci však v máji 2014 schválili všeobecne záväzné nariadenie, na základe ktorého bude mať túto činnosť na starosti po novom mestská firma.

Mohlo by vás zaujímať:

Výberové konanie k parkovacím plochám v Prešove? Po novom sa môžu prihlásiť len mestské firmy

Poslanci zmenili stanovy Dopravného podniku: Chce prevádzkovať parkovacie automaty v meste

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM