Ľubomír Hudačko Správy

Poslanci zmenili stanovy Dopravného podniku: Chce prevádzkovať parkovacie automaty v meste

Dopravný podnik v Prešove sa chce uchádzať o to, aby mohol prevádzkovať parkovacie automaty. Umožnila mu to zmena stanov, ktorú odklepli poslanci Mestského zastupiteľstva. Rozšírili tak predmet podnikania tejto mestskej firmy o prevádzku parkovísk.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci zmenili stanovy Dopravného podniku: Chce prevádzkovať parkovacie automaty v meste
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Spoločnosť sa v súťaži mestských firiem na prevádzku parkovísk v centrálnej mestskej zóne chce uchádzať najmä o to, aby mohli prevádzkovať parkovacie automaty.

Spravovať to nie je problém

„Máme skúsenosti s automatmi na predaj lístkov, ktorých je v meste 70, teda spravovať ďalších 40 parkovacích nie je problém. A to je hlavná časť ponuky, ktorú sme dávali mestu. Vieme využiť našich súčasných zamestnancov, no budeme musieť prijať jedného prípadne ďalších dvoch. Čo sa týka ďalších činností, ktoré sú tam potrebné, ako obnovovať a udržiavať dopravné značenie alebo čistiť parkovacie miesta, na to už kapacity nemáme,“ uviedol výkonný riaditeľ DPMP Peter Janus.

Ako ďalej povedal, momentálne nemá informácie, ako často bude musieť spoločnosť tieto automaty obsluhovať, no vedia to robiť priebežne tak ako v prípade ich automatov. Na systém by vedeli nabehnúť počas niekoľkých týždňov. Časť tržieb z výberu parkovného by chceli na úhradu nákladov za prevádzku.

Čo povedala primátorka?

Podľa primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej sa na súťaži zúčastnia aj spoločnosti Prešov REAL a Technické služby mesta Prešov a podmienky súťaže budú známe v najbližších dňoch. Ako uviedla, ak nebude reálne začať prevádzkovanie parkovísk mestskou firmou 1. marca, tak na začiatku apríla by to už mohlo byť rozbehnuté.

Parkoviská v centrálnej zóne mesta Prešov prevádzkovala doteraz spoločnosť VINCI Park Slovakia, poslanci však v máji 2014 schválili VZN, na základe ktorého bude mať túto činnosť na starosti po novom mestská firma.

foto: ilustračné

Čítajte aj o prvom dni Alexandra Ernsta v práci po roku vo funkcii hlavného kontrolóra!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM