Správy

Všetky mestské školy budú otvorené: PREHĽAD, ako to od 8. marca bude v Prešove fungovať

V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta budú školy a škôlky v Prešove od 8.3.2021 otvorené. Prinášame detaily a podmienky tohto režimu po novom.

Ilustračný obrázok k článku Všetky mestské školy budú otvorené: PREHĽAD, ako to od 8. marca bude v Prešove fungovať
Zdroj: Mesto Prešov

Všetky materské a základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov budú od 8.3.2021 otvorené. Redakciu Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Koho uprednostnia

Fungovanie základných škôl v Prešove od 8. marca 2021 bude podľa informácií z prešovskej radnice nasledovné:

  • v zmysle rozhodnutia Ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR mesto Prešov ako zriaďovateľ 12 materských škôl vydalo pokyn na zabezpečenie výchovno-vzdelávacieho procesu v ZŠ a na zabezpečenie prevádzky školských jedální.

Žiaci prvého stupňa pokračujú v prezenčnej výučbe.

  • základné školy uprednostnia tých žiakov, ktorí sa preukážu čestným prehlásením o tom, že obaja ich rodičia vykonávajú prácu fyzicky na pracovisku a charakter ich pracovnej činnosti im neumožňuje pracovať z domu.

Ak bude záujem

  • ak to umožnia kapacitné, materiálne a personálne možnosti školy, mesto umožní prezenčnú výučbu aj ostatným žiakom. Všetci žiaci, ktorí sa zúčastnia prezenčnej výučby, sú povinní preukázať sa pri vstupe do školy čestným vyhlásením o bezinfekčnosti zákonného zástupcu.

Žiaci druhého stupňa pokračujú v dištančnom vzdelávaní.

  • v zmysle manuálnu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Návrat detí do škôl“ mesto umožní prezenčnú výučbu v malých skupinkách 5 žiakov + 1 učiteľ, ak o to žiaci, respektíve ich rodičia prejavia záujem a za predpokladu dostatočných kapacitných, materiálnych a personálnych možností školy. Podmienkou je aj čestné prehlásenie o bezinfekčnosti žiaka a zákonného zástupcu.

A čo škôlky?

  • rovnako aj v MŠ uprednostnia deti zákonných zástupcov, ktorí sa preukážu čestným prehlásením o tom, že obaja rodičia dieťaťa vykonávajú prácu fyzicky na pracovisku a charakter ich pracovnej činnosti im neumožňuje pracovať z domu.
  • ak to dovolia možnosti školy, budú do MŠ prijímané aj ostatné deti. Podmienkou je taktiež čestné prehlásenie o bezinfekčnosti ich zákonného zástupcu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM