Ľubomír Hudačko Správy

Vláda schválila 2 milióny € pre východné okresy: Nechýba ani Prešov, takýto balík dostane naša nemocnica!

Štedrý balík aj pre Prešov. Tunajšej Fakultnej nemocnici s poliklinikou sa ušiel významný balík z dvojmiliónovej porcie, ktorý schválila vláda na aktivity zlepšujúce sociálno-ekonomickú situáciu. Okrem toho sa potešia aj v Humennom, Medzilaborciach, v Snine či Stropkove.

Ilustračný obrázok k článku Vláda schválila 2 milióny € pre východné okresy: Nechýba ani Prešov, takýto balík dostane naša nemocnica!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Stalo sa tak na výjazdovom zasadnutí kabinetu v Ubli v okrese Snina. Celkovo smeruje finančná podpora do 40 miest a obcí regiónu, peniaze idú z kapitoly Všeobecná pokladničná správa.

Najväčšia položka – 443 000 eur je určená na rekonštrukciu mestskej športovej haly v Snine. Pre Fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Prešove ide 350 000 eur na výmenu okien a vybudovanie bezbariérového vstupu na budove hlavného pavilónu. Ďalších 350 000 eur je pre prešovský vyšší územný celok na vybudovanie tréningovej haly s umelou ľadovou plochou.

Obec Zboj v okrese Snina získala 177 000 eur na protipovodňovú ochranu – úpravu Bigovského potoka. Pre obec Ubľa ide celkovo 185 000 eur, hlavná časť (100 000 eur) je na rekonštrukciu základnej školy s materskou školou. Ďalšie peniaze v tejto obci sú určené na rekonštrukciu budovy obvodného zdravotného strediska či na verejné vonkajšie centrum aktívneho pohybu.

V rámci opatrení vláda schválila ďalšie úlohy pre jednotlivé ministerstvá v oblasti rozvoja dopravy, podpory zamestnanosti, boja proti živelným pohromám alebo vyhľadávania strategických investorov pre regióny Prešovského kraja.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM