Správy

Veľký Šariš sa pýši titulom Európske mestečko športu: Ako túto poctu využije?

Podľa primátora Viliama Kalla mesto v súčasnosti pracuje na viacerých projektoch, ktoré súvisia so športovou infraštruktúrou.

Ilustračný obrázok k článku Veľký Šariš sa pýši titulom Európske mestečko športu: Ako túto poctu využije?
Foto: Ľubomír Hudačko

Mesto Veľký Šariš sa stalo Európskym mestečkom športu 2021. V tomto roku má v celej Európe tento titul deväť miest. Komisia rozhodovala pri udelení titulu podľa toho, aby dané mesto vedelo zabezpečiť šport pre každú vekovú kategóriu, pre znevýhodnené osoby i osoby so zdravotným postihnutím.

Obstál pozitívne

Benefitom tohto titulu je zviditeľnenie mesta na športovom poli.

„Mesto by sa mohlo aj takýmto spôsobom možno ľahšie dostať k európskym projektom, ktoré sa týkajú športu. Celkovo sme udelili len deväť titulov Európske mestečko športu v kategórii do 25-tisíc obyvateľov na tento rok. Musím povedať, že Veľký Šariš obstál v celkovom hodnotení veľmi pozitívne,“ povedala členka delegácie zo Slovenska Aces Europe Andrea Junger.

Podľa primátora Viliama Kalla mesto v súčasnosti pracuje na viacerých projektoch, ktoré súvisia so športovou infraštruktúrou.

Nové ihrisko

„Najdlhšiu dobu venujeme príprave vybudovania zázemia pre futbalový a hokejový klub. Ide o šatne a celkové zázemie pre tieto kluby. Taktiež chceme využiť podanie projektu na Fond na podporu športu, v rámci ktorého chceme realizovať športový areál v priestore základnej školy. Vznikne tak bežecká dráha s tartanovým povrchom, ale aj nové multifunkčné ihrisko, ktoré by slúžilo futbalu, tenisu, basketbalu či volejbalu a jeho súčasťou by boli aj tribúny. Zároveň by sa vybudovala nová rozbehová dráha s doskočiskom a obnovilo veľké futbalové ihrisko,“ povedal Kall.

Mesto spolu s mládežou rozvíja aktivity na vybudovanie skejtparku či pumptrack.

Skejtpark a pumptrack

„Pracujeme aj na zrealizovaní skejtparku za kolkárňou a pumptrackovej dráhy na Dolinách, kde by sa mohlo aj tohto roku začať s realizáciou. Naše veľké úsilie bude zamerané na obnovu ľadového ihriska, a to v podobe novej betónovej plochy,“ uviedol primátor.

Neodmysliteľnou súčasťou mesta je futbal, kolky so svojou bohatou tradíciou a od roku 2017 aj taekwondo.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM