Správy

V prevádzke sú viaceré strediská: Východniari sa môžu vybrať aj na večernú lyžovačku

Pre dobré snehové podmienky sú v prevádzke alebo sa na ňu pripravujú viaceré lyžiarske strediská na východnom Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku V prevádzke sú viaceré strediská: Východniari sa môžu vybrať aj na večernú lyžovačku
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

V okolí Bardejova, Bardejovských Kúpeľov a Svidníka je i viacero zasnežených poľných ciest a „singletrackov“ vhodných na bežky.

Podľa riaditeľa Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Šariš – Bardejov Radomíra Jančošeka vyhovujú hlavne terény Zlaté – Stebnícka Magura, Kurovské sedlo a Mihaľov.

Večerné lyžovanie

V lyžiarskom stredisku Regetovka v okrese Bardejov sa podľa jeho slov lyžuje od 30. januára, stredisko Medvedie otvorilo v pondelok (6. 2.) a stredisko Makovica v Nižnej Polianke ohlasuje, že zjazdárska lyžiarska sezóna sa začína v piatok (10. 2.).

Lyžiarske stredisko Regetovka je otvorené denne od 9.00 hod. do 16.00 hod. Od 17.00 hod. do 20.00 hod. je večerné lyžovanie. Lyžiarske stredisko Ski Medvedie môžu záujemcovia navštíviť počas víkendov od 9.00 hod. do 16.00 hod.

Počas priaznivých poveternostných a snehových podmienok je otvorené aj počas pracovných dní v rovnakých otváracích časoch. Lyžiarske stredisko Makovica v Nižnej Polianke bude otvorené od 9.00 h do 16.00 h. Konkrétne dni je však potrebné si overiť na webstránke strediska.

Ďalšie ťaháky

„Sneh a aj mráz chýbali pre klasické turistické lákadlá spojené so zimnými športmi, zjazdovým lyžovaním a bežkami. Naopak, cestovný ruch zatiaľ spoľahlivo ťahali celoročné atraktivity, predovšetkým kúpeľníctvo a wellness v Bardejovských Kúpeľoch. Otvorená je aj krytá plaváreň a wellness v meste Bardejov. Návštevnícky vďačné sú všetky muzeálne expozitúry v Bardejove a v Bardejovských Kúpeľoch, ktoré patria pod Šarišské múzeum v Bardejove,“ doplnil Jančošek.

Ťahákom sú podľa jeho slov aj pamiatky UNESCO v Bardejove, drevené kostolíky, ale aj oboma svetovými vojnami poznačené okolie Svidníka a Dukly.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM