Správy

V Prešove zažijeme niečo, čo sme tu ešte nemali: Po sídlisku Sekčov sa bude bežať Narcisový beh

Už vo štvrtok sa v Prešove chystá zaujímavé podujatie, aké sme ešte v našom meste nemali. Na sídlisku Sekčov sa pobeží Narcisový beh.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove zažijeme niečo, čo sme tu ešte nemali: Po sídlisku Sekčov sa bude bežať Narcisový beh
Zdroj: TASR

Charitatívny Narcisový beh sa uskutoční v Prešove v predvečer Dňa narcisov vo štvrtok 14. apríla. Bežci štartovným podporia onkologických pacientov.

Trať vhodná aj pre menej skúsených

Premiérový ročník nesúťažného Narcisového behu odštartuje o 19.00 pred zábavným a obchodným centrom na Vihorlatskej ulici. Registrácia sa začne o 18.00 h. Bežať sa bude po sídlisku Sekčov približne päť kilometrov, trať je rovinatá, preto je vhodná aj pre menej skúsených bežcov. Štartovné sú tri eurá, pričom dve eurá pôjdu prešovskej pobočke Ligy proti rakovine.

Charitatívne podujatie organizuje v spolupráci s Ligou proti rakovine nezisková organizácia Active life. Koordinátor projektu Tomáš Gáll uviedol, že charitatívny beh sa rozhodli zorganizovať v Prešove po minuloročnom úspešnom nultom ročníku v Košiciach. Účasť vtedy presiahla sto bežcov a pre Ligu proti rakovine sa podarilo vyzbierať 337 eur.

Pripravená tombola a občerstvenie

„Verím, že tak ako Košičanom ani Prešovčanom nie je ľahostajná pomoc onkologickým pacientom a športom sa spoločne spojíme pre dobrú vec. Radi privítame a budeme vďační za každého štartujúceho bežca,“ povedal Gáll. Účastníci pretekov po dobehnutí do cieľa dostanú symbol nádeje – žltý narcis.

Pripravená je pre nich tombola a malé občerstvenie. Partnerom podujatia je mesto Prešov. Nezisková organizácia Active life od 29. septembra začala s organizovaním pravidelných tréningových behov pre verejnosť. Beháva sa každý párny štvrtok na Sídlisku III. alebo na Sídlisku Sekčov. Active life tiež zorganizovala vlani 7. decembra Prešovský čertovský beh Hlavnou ulicou.

Môže vás zaujímať:

Obľúbený festival v Prešove sa opäť chystá otvoriť brány: Pozrite, aký nadupaný program bude na Unipo feste

Východniar roka Vlado (23) z Prešova sa venuje netypickému športu: S frajerkou robí takéto saltá, FOTO

Informácie o americkej hviezde, ktoré budú vášmu srdcu blízke: Siahajú korene slávneho herca do našich končín?!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM