Správy

V Prešove štartuje cyklomaratón: Pre pandémiu sa však uskutoční v inom režime

Všetci účastníci sú povinní riadiť sa pokynmi organizátorov, polície. Obľúbené podujatie sa totiž uskutoční v inom režime, dôvodom je pandémia.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove štartuje cyklomaratón: Pre pandémiu sa však uskutoční v inom režime
Zdroj: Mesto Prešov

Šiesty ročník Prešovského cyklomaratónu, ktorý je určený cyklistom všetkých vekových kategórií, sa uskutoční v sobotu 5. 9. od 14:30 hod. v Prešove. Pre pandémiu koronavírusu však cyklisti oproti minulým rokom absolvujú kratšiu, 15-kilometrovú trasu.

Štart na Trojke

Ako informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová, cyklomaratón odštartuje na konečnej zastávke MHD na Sídlisku III. a cyklisti sa po okruhu mestom stretnú v cieli, ktorý bude na Jazdeckej ulici na Sídlisku III.

„Mestský okruh dlhý 15 kilometrov bude viesť ulicami Prostějovská – Volgogradská – V. Clementisa – Obrancov mieru – Pražská – kruhový objazd pri ZVL – Švábska – Arm. gen. Ľ. Svobodu – Rusínska – Kuzmányho – Čierny most – Masarykova – Nám. legionárov – Hlavná – Sabinovská – Björnsonova – Čapajevova – Jazdecká,“ priblížila Šitárová.

Aké sú povinnosti

Ulicami Prešova pôjdu cyklisti spoločne a pôjde tak podľa jej slov o „manifestačnú jazdu“ na propagáciu voľnočasovej cyklistiky.

Prezentácia účastníkov sa uzatvára desať minút pred štartom. O 14:20 hod. je naplánované otvorenie podujatia a o 14:30 hod. sa cyklisti spoločne vyberú na jazdu mestom.

„Mestského okruhu sa môžu zúčastniť deti staršie ako desať rokov v doprovode zákonného zástupcu. Všetci účastníci sú povinní riadiť sa pokynmi organizátorov, polície a rešpektovať pravidlá premávky na cestných komunikáciách. Každý účastník musí mať počas cyklistického podujatia na hlave ochrannú prilbu. Z bezpečnostných dôvodov nie je trať vhodná na jazdu s prívesným detským cyklistickým vozíkom,“ povedala Šitárová.

A v obrazoch nájdete pre zmenu aj zábery z cyklistického podujatia na prešovskom velodróme.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: archívne

Obrazom: Na Velodróme v Prešove súťažili počas VC špičkoví jazdci
8
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM