Ľubomír Hudačko Správy

V Prešove sa pripravuje zníženie poplatkov za štvornohých miláčikov: Aha, o koľko eur má klesnúť daň za psa!

Jeden z najvyšších poplatkov za psa na Slovensku má práve metropola Šariša. Pre prešovských psíčkarov sú tu však dobré správy. Pozrite si, ako má daň za psa klesnúť, ak to odklepnú poslanci.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa pripravuje zníženie poplatkov za štvornohých miláčikov: Aha, o koľko eur má klesnúť daň za psa!
Zdroj: TASR

Prešovčania by mali od budúceho roka platiť nižšie poplatky za psa. Mesto pripravuje na rokovanie najbližšieho mestského zastupiteľstva návrh všeobecne záväzného nariadenia, v ktorom sa navrhuje zníženie dane za psa chovaného v bytoch zo 66 eur na 40 eur ročne a za psa chovaného v rodinnom dome zo 16 eur na desať eur ročne.

Prednosta mestského úradu Jozef Smetana uviedol, že vedenie radnice sa pre tento krok rozhodlo z dvoch dôvodov. Mesto Prešov má jeden z najvyšších poplatkov za psa na Slovensku. Ďalším dôvodom je zistenie, že mnohí majitelia odhlasovali svojich psov z daňovej povinnosti v meste a prihlasovali ich v okolitých obciach.

„Preto sa mesto rozhodlo znížiť daň za psa. Zároveň dochádza k oslobodeniu poplatku za psa na jeden rok u tých majiteľov psov, ktorých vlastníkom je fyzická osoba a psa získala z útulku,“ uviedol Smetana.

Môže vás zaujímať:

Prešovčania, čerstvé info, ktoré vás budú zaujímať: Nový cintorín plánuje mesto začať stavať tento rok!

Dostali skvelý nápad a chcú ho pretaviť do praxe: Budeme si môcť v Prešove adoptovať záhony byliniek?

Vianočná výzdoba v Prešove? V centre pešej zóny sa môžeme tešiť na jej novú podobu!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM