Ľubomír Hudačko Rôzne

V Prešove sa na adventné obdobie pripravujú novinky: Tešte sa aj na beh v čertovských rožkoch!

Je to tu čo nevidieť, december a s ním spojené najkrajšie sviatky v roku sa blížia. V Prešove sa na adventné obdobie chystajú aj novinky. Tešiť sa môžeme napríklad na beh v čertovských rožkoch.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa na adventné obdobie pripravujú novinky: Tešte sa aj na beh v čertovských rožkoch!
Zdroj: Dnes24.sk

V Prešove už stojí vianočný stromček, ktorý inštalovali tradične pred konkatedrálou sv. Mikuláša. Okrem toho sa onedlho začínajú trhy.

Atmosféru Vianoc bude dotvárať aj drevený vyrezávaný Betlehem. „Novinkou však je, že bude inštalovaný na Františkánskom námestí. Jeho autorom je Milan Krajňák a majiteľom Imrich Girašek. Slávnostné sprístupnenie sa uskutoční 6.12. o 20:00,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Navyše, novinkou v rámci adventného obdobia je okrem nových komponentov vianočnej výzdoby aj Mikulášsky program pre seniorov. „Ten bude na programe to 6.decembra o 15:30 v PKO. Súčasťou bude aj Prešovský čertovský beh, ktorý sa uskutoční 7.12 o 18:00 na pešej zóne od Trojice po Ulici Hurbanistov. Prešovčania si tak budú môcť prísť nesúťažne zabehať v čertovských rožkoch,“ pokračovala hovorkyňa.

Ako dodala, súčasťou decembrových akcií bude aj primátorský punč, betlehemské svetlo, ktoré do kútov Slovenska donesú skauti.

Môže vás zaujímať:

Vianočná výzdoba sa tento rok v centre Prešova rozšíri: Kde všade nás bude tešiť svetielkujúca nádhera?

Ovládne nás atmosféra najkrajších sviatkov roka: Už je jasné, kedy sa Prešov rozsvieti vianočným osvetlením!

foto: ilustračné/Tomáš Motýľ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM