Ľubomír Hudačko Správy

V Prešove sa chystá veľtrh stavebníctva a záhrady: Na pľaci bude rekordný počet vystavovateľov!

V metropole Šariša sa čoskoro otvoria brány ďalšieho ročníka veľtrhu stavebníctva a záhrady. Na ten by mal pricestovať rekordný počet až 207 vystavovateľov zo Slovenska, Rakúska, Maďarska, Poľska a Českej republiky. Rady verejnosti poskytne viac ako 50 odborníkov.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa chystá veľtrh stavebníctva a záhrady: Na pľaci bude rekordný počet vystavovateľov!
Zdroj: TASR

Súčasťou akcie v dňoch 18. až 20. marca bude aj výstava s názvom História motorizmu v Prešove.

Rady poskytne viac ako 50 odborníkov

„Hlavným poslaním podujatia je bezplatné poradenstvo pri stavbe domu, rekonštrukcii bytu, chaty, prestavbe záhrady. Viac ako 50 odborníkov na jednom mieste poskytne návštevníkom rady v rôznych oblastiach stavebníctva. Slovenská energetická agentúra sa zasa zameria na poradenstvo vo využívaní energií,“ uviedol Róbert Šalata z agentúry, ktorý sa podieľa na organizácii podujatia.

Vstup na veľtrh je voľný

Rady návštevníkom veľtrhu poskytnú podľa jeho slov aj odborníci zo zväzu záhradkárov so zameraním na pestovanie ovocných, okrasných stromov a liečivých rastlín. V predajnej časti budú zastúpené planty, kvety, sadbové zemiaky, ako aj stromčeky, vo vonkajších priestoroch zasa veľkonočný tovar v podobe prútených košíkov, kraslíc či údenín.

Organizátori sa spolu s prešovskými študentmi chystajú na obľúbenú akciu, ktorou bude v piatok 20. marca príprava 23-metrového Šarišského závinu. Pripravovanú „moto“ výstavu oživia premietanie filmov s motoristickou tematikou a diskusie s legendami motošportu, akými sú napríklad Igor Drotár, Vlado Bánoci či bratia Majorošovci. Vstup na prešovský veľtrh, ktorý sa uskutoční v uvedené dni v priestoroch Mestskej športovej haly, bude pre verejnosť bezplatný.

Čítajte tiež:

Prešov ide vítať jar: Najskôr sa dozvieme, ktorá Morena je naj… potom všetky spália

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM