Správy

V Prešove idú stavať halu s umelým ľadom, prebehol dôležitý krok: Aha, kedy už by novinka mohla stáť!

V našom meste má pribudnúť nová tréningová športová hala s umelou ľadovou plochou. A prebehol dôležitý krok. Župní poslanci totiž schválili balík peňazí v hodnote tisícoch eur. So stavebnými prácami sa možno začne už o pár týždňov!

Ilustračný obrázok k článku V Prešove idú stavať halu s umelým ľadom, prebehol dôležitý krok: Aha, kedy už by novinka mohla stáť!
Zdroj: TASR

Poslanci Prešovského samosprávneho kraja schválili združené investície. Na hokejovú halu v Prešove dal kraj 300 000 eur, úrad vlády 200 000 eur a ďalším investorom je firma KEN-EX, tá pridá investíciu vo výške 700 000 eur. Celkovo by mala hokejová hala stáť približne 1,388 milióna eur.

V druhej fáze projektu PSK musí ešte investovať viac ako 96 000 eur a firma vyše 91 000 eur. V tomto prípade bude podiel PSK na spoločnom majetku 43 % a podiel súkromného investora 57 %. Poslanci schválili poskytnutie pozemkov na tento účel a tiež odsúhlasili zmluvu o združenej investícii za účelom výstavby.

Hala na ulici Pavla Horova na Sekčove by sa mohla začať stavať v júni tohto roka, no podľa predsedu PSK Petra Chudíka je ešte potrebné urobiť jedno verejné obstarávanie na dodávateľa stavebných prác. Ukončenie výstavby je naplánované na november tohto roka. Hala by mala podľa neho slúžiť aj verejnosti. Spolu päť hodín denne by malo byť vyhradených na verejné korčuľovanie pre obyvateľov či školy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM