Ľubomír Hudačko Rôzne

V Prešove dávajú priestor pre mladých fotografov: Ich snímky sa objavia v knižnej publikácii o meste

Mladí fotografi regiónu Šariš zo základných a stredných škôl majú šancu v Projekte prešov 2015 zaujať svojimi snímkami. Tie najlepšie budú uverejnené v knižnej publikácii o Prešove, pomocnú ruku v projekte podal aj režisér Juraj Jakubisko. Prvé snímky sú už na svete...

Ilustračný obrázok k článku V Prešove dávajú priestor pre mladých fotografov: Ich snímky sa objavia v knižnej publikácii o meste
Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom projektu je vytvorenie publikácie pod názvom Prešov očami detí. Tí budú tvoriť fotografie zaujímavých miest v meste Prešov, historických a kultúrnych pamiatok a v neposlednom rade bežného života v meste Prešov.

Možnosť získať tipy a triky

Pre záujemcov o fotografovanie pripravili aj možnosť získať zadarmo seriál pozostávajúci zo základných fotografických pojmov, tipov a trikov. Podať pomocnú ruku pri vytvorení jedinečnej knihy mladých fotografov prisľúbil aj slovenský režisér Juraj Jakubisko.

„Projekt realizujeme počas stretnutí mladých fotografov, čiže spoločného fotografovania mesta Prešov žiakmi základných a stredných škôl. Stretnutia budú vedené prešovskými amatérskymi ale aj profesionálnymi fotografmi, ktorí prevedú mladé fotografické talenty základmi fotografovania, technikou a technológiou fotografie/fo­tografovania, ale i samotným umením fotografovania – komponovaním,“ vysvetlil organizátor projektu Ľuboš Lukáč.

Najlepšie budú v knižnej publikácii

Najlepšie fotografické práce budú uverejnené v spomínanej knižnej publikácii, ktorej pracovný názov je Prešov očami mladých fotografov, a uzrie svetlo sveta v priebehu roka 2015. Medzi prvými z mladých fotografov regiónu Šariš je zaznamenaná aktivita študenta strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Prešove Adama Brižeka.

Výsledok jeho fotografického umenia si môžete pozrieť aj prostredníctvom priložených fotografií centra mesta Prešov. „Veríme, že Adam motivuje aj ďalších mladých fotografov, ktorí priložia ruku k dielu a napomôžu tak mladým fotografom k vydaniu fotoknihy,“ dodal Lukáč.

Pozrite aj fotogalériu snehovej nádielky v Prešove!

Čítajte aj o stretnutí prešovských učiteľov s Jurajom Jakubiskom!

foto: Adam Brižek

Rozbehli projekt mladých fotografov: Prvé snímky Prešova sú tu
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM