Rôzne

Už túto sobotu! V atraktívnom okolí Morského oka sa uskutoční športové a zábavné podujatie

Ide o prvé zo série nových športovo-zábavných podujatí Zemplínsky extrém.

Ilustračný obrázok k článku Už túto sobotu! V atraktívnom okolí Morského oka sa uskutoční športové a zábavné podujatie
Zdroj: Pixabay.com

Už v sobotu 20. apríla sa v blízkosti Morského oka uskutoční prvé zo série bežeckých podujatí pod názvom Zemplínsky extrém s podtitulom Hámorská 20.

Štartuje sa v parku v obci Remetské Hámre a pokračuje sa po asfaltovej ceste smerom k Morskému oku. Po dosiahnutí Morského oka bude polovica trate za bežcami, následne sa otočia a namieria si to do cieľa, ktorý je opäť v krásnom parku v obci.

Dĺžka trate je 20 kilometrov s celkovým stúpaním 342 metrov, záujemcovia môžu zvoliť aj polovičnú trať a trate budú pripravené aj pre súťažiacich z radov detí.

Oproti ostatným bežeckým podujatiam majú mať tie pod značkou Zemplínsky extrém navyše zaujímavý program v podobe kultúrnej vsuvky, detských atrakcií a občerstvenia.

„Celá akcia má byť lákadlom preto taktiež pre povzbudzujúcich, ktorí budú dotvárať atmosféru,“ poznamenal jeden z organizátorov Ľubomír Tongeľ.

Jedným z cieľov týchto podujatí je podľa jeho slov spropagovať región Zemplín. Kým dejiskom prvého podujatia budú Remetské Hámre a atraktívna oblasť Morského oka, druhé s podtitulom Tokajská výzva zavíta do známej vinárskej oblasti a pri treťom s podnázvom Vitajte v divočine budú hrať hlavnú úlohu Poloniny.

Registrácie prebiehajú na stránke Zemplinskyextrem­.sk, no zaregistrovať sa bude možné aj v sobotu priamo na mieste. Štartuje sa o 10:00, organizátori preto preto odporúčajú prísť medzi 8:00–9:45 kvôli registračným záležitostiam a pokynom.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM