Ľubomír Hudačko Rôzne

Už len vybrať lokalitu, kde by mohol sídliť: Kôň PreMo dostal pre návrat do Prešova zelenú!

Bude naspäť v Prešove. Reč je o prešovskom Morganovi, alebo ak chcete skrátene, PreMovi. Práve táto socha z dielne Michala Kačmára sa môže v metropole Šariša opäť objaviť. Primátorka Andrea Turčanová tak prijala výzvu od jej predchodcu Pavla Hagyariho, už je len potrebné vybrať vhodnú lokalitu.

Ilustračný obrázok k článku Už len vybrať lokalitu, kde by mohol sídliť: Kôň PreMo dostal pre návrat do Prešova zelenú!
Zdroj: Dnes24.sk

Dlho sa v meste neohrial, ale teraz je jeho návrat na spadnutie. Stačí už len doladiť, kam ho umiestniť. Primátorka Andrea Turčanová totiž prijala výzvu jej predchodcu Pavla Hagyariho, aby sa kovový kôň PreMo vrátil do Prešova.

Pred mesiacom bývalý primátor vyzval svojich fanúšikov na facebooku, aby rozhodli o možnosti návratu Prešovského Morgana. Na základe tisícov páčikov k výzve pre primátorku aj skutočne došlo. „PreMo medzitým prekonal zinkový kúpeľ a grafitový náter. Verím, že sa kompromis nájde a už počas vianočných trhov sa symbol koňarov objaví na námestí,“ uviedol Pavel Hagyari na svojom facebooku.

Podľa našich informácií primátorka s návratom koňa súhlasila a návrhom sa po jeho doručení zaoberala aj z architektonického hľadiska. Hovorkyňa radnice ďalej tlmočila stanovsko primátorky, že ponuka bola prekonzultovaná Odborom územného plánovania a stavebného úradu, Krajským pamiatkovým úradom a Slovenskou komorou architektov.

Na základe toho ponúkla bývalému primátorovi štyri lokality, kde by bolo možné koňa umiestniť. Na výber je okružné ukončenie Kúpeľnej ulice a na Hlavnej ulici pred Veliovičom, Savojom alebo pred južným parčíkom, na jeho osi.

Môže vás zaujímať:

Vráti sa do Prešova kôň PreMo? Prečítajte si, s čím prišiel exprimátor Hagyari na svojom facebooku

foto: fb

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM