Správy

Univerzita tretieho veku: Seniori si môžu v Prešove vybrať zo 16 študijných odborov

Seniori sa vo veľkom môžu vzdelávať. V Prešove totiž Univerzita tretieho veku ponúka až 16 študijných odborov. Vlani bola najstaršou 85-ročná babička.

Ilustračný obrázok k článku Univerzita tretieho veku: Seniori si môžu v Prešove vybrať zo 16 študijných odborov
Zdroj: TASR

Na Univerzite tretieho veku Prešovskej univerzity (UTV PU) v Prešove si v najbližšom akademickom roku môžu seniori vybrať zo 16 študijných odborov. Prihlásiť sa môžu do 9. septembra, prihlášku nájdu aj v elektronickej podobe na internetovej stránke univerzity.

Prečítajte si tiež: Prešovská pedagogička, ktorú ocenil minister: Vyspovedali sme Jarmilu Verbovskú

Tréning pamäte

Uviedla tak hovorkyňa PU Andrea Čajová. Budúci študenti si môžu rozšíriť svoje znalosti napríklad z astronómie, dejín súčasnej hudby, geografie sveta, práva či slovenčiny. Môžu sa tiež venovať tréningu pamäte (kognitívny rozvoj), získať základy finančnej gramotnosti či práce s počítačom alebo sa prihlásiť na sociálne poradenstvo pre seniorov. Univerzita ponúka aj odbory, ktoré im rozšíria znalosti z okruhu ich koníčkov, akým je praktické záhradkárstvo, včelárstvo alebo výtvarné umenie.

Prečítajte si tiež: Krásavci z Prešovského okresu: Dva impozantné stromy strhli na seba pozornosť!

Najstaršia 85-ročná

Seniori si môžu prehĺbiť informácie z oblasti zdravia a to v dvoch programoch – pohyb a zdravie alebo starostlivosť o zdravie. K moderným vedám patrí sekularizácia a globalizácia. Koordinátorka Univerzity tretieho veku na PU Stanislava Šuščáková uviedla, že v minulom školskom roku mali 212 študentov, najstaršou bola 85-ročná babička. Študenti sa stretávajú zväčša sedemkrát za semester, čo vychádza zhruba každé dva týždne. Jedno stretnutie trvá tri vyučovacie hodiny. Program pohyb a zdravie a práca s PC má stretnutia rozvrhnuté na každý týždeň.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM