Tlačové správy

UNIQA GSC: Pomáhať tým, ktorí to potrebujú, je hodnota, ktorú aktívne žijeme

Dobrému zamestnávateľovi záleží na svojich zamestnancoch. Najzamestnávateľ však myslí aj na svoje okolie a ľudí, ktorí v ňom žijú.

Ilustračný obrázok k článku UNIQA GSC: Pomáhať tým, ktorí to potrebujú, je hodnota, ktorú aktívne žijeme
Zdroj: shutterstock

Blížia sa Vianoce – obdobie, keď sa v každom z nás prirodzene prebúdza túžba konať dobro a pomáhať druhým. Mnohé kultúrne či neziskové organizácie, ale aj rodiny v núdzi však potrebujú pomoc celoročne. UNIQA GSC si to plne uvedomuje a ako držiteľ titulu Najzamestnávateľ 2020 pravidelne podporuje ľudí tam, kde je to potrebné a zmysluplné.

V uplynulom roku sa nám podarilo podporiť veľa krásnych projektov. Už po tretíkrát po sebe sme pomohli zorganizovať benefičné podujatie Objatie tónov, ktoré sa každoročne koná pod záštitou OZ Štefánik. Je venované deťom s mentálnym postihnutím a my sme radi, že sme ich mohli aspoň takouto formou objať”, hovorí Martina Vnučková, zodpovedná za komunikáciu spoločnosti.

UNIQA GSC podala pomocnú ruku aj komunitnému centru Baobab. „Deťom, ktoré toto centrum združuje, sme darovali notebook, knihy a reklamné predmety. Veríme, že im naše darčeky urobili radosť a že sa aj táto naša aktivita stane milou tradíciou”, dodáva M. Vnučková.

Zdroj: shutterstock

Pomáhať (nie) je umenie

Ľuďom v UNIQA GSC veľmi záleží na podpore regiónu, v ktorom spoločnosť pôsobí a osobne sa zaujímajú o to, aby sa aj s ich pomocou zveľaďoval. V rámci projektu Nitrianskej komunitnej nadácie prispeli na podporu rôznych projektov, ktoré sú orientované na progres nitrianskeho regiónu a zaradili sa tak do Klubu darcov Nitrianskej komunitnej nadácie.

Spoločnosť už dlhoročne spolupracuje s Divadlom Andreja Bagara či Katedrálnym organovým festivalom. „Sme jedným z hlavných partnerov DAB a preto sa naši zamestnanci môžu pravidelne zúčastňovať rôznych predstavení, ktoré sú príjemným osviežením voľného času ich, ako aj rodinných príslušníkov”, hovorí Tibor Zalabai, konateľ spoločnosti.

Koľko jazykov ovládaš, toľkokrát si človekom

UNIQA GSC kladie dôraz na jazykovú vybavenosť svojich zamestnancov. Bezplatné jazykové kurzy sú jedným z najoceňovanejších benefitov, ktoré spoločnosť poskytuje. Pri príležitosti Európskeho dňa jazykov UNIQA GSC podporila súťaž organizovanú Gymnáziom Janka Kráľa v Zlatých Moravciach pod názvom Brána jazykov otvorená. „Naším cieľom je podpora mladej generácie v učení cudzích jazykov. Vnímame, že takéto aktivity majú zmysel a sú pridanou hodnotou nielen pre jednotlivca, ale aj pre spoločnosť”, hovorí Jana Kosdiová, vedúca HR-oddelenia.

Zdroj: shutterstock

Podporovať žiakov a mladých ľudí v sebarozvoji a napredovaní považujú v UNIQA GSC za veľmi dôležité. Obchodnej akadémii na Bolečkovej ulici v Nitre preto venovali 14 osobných počítačov, ktoré usilovným a talentovaných žiakom akadémie poslúžia pri výučbe a vzdelávaní.

Spolupráca s Obchodnou akadémiou v Nitre v rámci systému duálneho vzdelávania je ďalšia hodnota, ktorú aktívne žijeme. Naším cieľom je pripraviť mladých ľudí do pracovného života, kde môžu naplno využiť svoj potenciál”, dodáva J. Kosdiová.

UNIQA GSC sa aj tento rok uchádza o získanie titulu Najzamestnávateľ. Chcete ju podporiť aj vy?

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: UNIQA GSC
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM